Svenska C1 del 2:b distans live

Plats Göteborg

En 2-veckors intensiv sommarkurs online för dig som har läst svenska C1:1 nivå samt första 2-veckorsmodulen C1:2 eller på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper.

Boka kursen nu

Tills vidare erbjuder Folkuniversitetet kurser på distans i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Distanskurserna fungerar precis som våra vanliga kurser. Gruppen träffas med sin lärare på utsatt tid, men istället för att ses i våra lokaler håller vi den fysiska distansen och träffas online via Zoom..

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst svenska nivå C1 del 1-nivå och vill fortsätta att förfina ditt språk. Du har också läst första 2-veckorsmodulen i kursen svenska C1 del 2. Du förstår huvuddragen i komplexa texter på svenska och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.

Du kan klart och effektivt uttrycka åsikter inom en mängd ämnesområden, och på ett nyanserat språk nästan alltid få fram det du vill uttrycka. Du kan utan större svårigheter läsa faktatexter, romaner och annan modern prosa och kan skriva klart.

Mål

Du vidareutvecklar och tränar din svenska. Du nyanserar ditt språk, vidgar ditt ordförråd och hittar nya sätt att omformulera ditt budskap, argumentera och diskutera.

Kursinnehåll

I den här kursen lär du dig att tala obehindrat och att tolka underförstått innehåll i långa texter. Efter kursen kan du använda språket flexibelt och effektivt i både sociala och yrkesmässiga sammanhang.

Kurspaketet består av två integrerade moduler:

Modul 1: Kommunikation och funktion

  • att förstå långa och komplicerade texter
  • att uttrycka dig flytande och spontant
  • att ge tydliga beskrivningar av komplicerade ämnesområden
  • att anpassa tal och text efter mottagare
  • att med rätt stilnivå skriva klart och välstrukturerat om komplexa ämnen

Modul 2: Struktur och uttal

  • vi repeterar, fördjupar och utvecklar din kunskap i svensk grammatik
  • övar svenskt uttal

Kursupplägg

Undervisningen sker på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena. Gruppstorlek: max 12 deltagare.

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer oftast med kallelsen till kursen.

Tips!

Många deltagare på den här avancerade nivån är också intresserade av att förbättra sin skriftliga svenska. Kursen som fokuserar på detta heter "Skriv bättre svenska" och är en distanskurs där du får individuell handledning. Boka gärna den kursen om det är just det skriftliga språket du behöver förbättra.

Notera att du inte uppnår C1-nivå efter endast denna kurs, ofta behöver man studera mer och leva/arbeta i landet under en längre tid för att uppnå C1-nivå. Önskar du ett officiellt intyg på din kompetens, kan du ta ett "C1-test", se länk nedan. Vill du förbereda dig skriftligt specifikt för C1-testet kan du göra det genom distanskursen "Svenska skrivkurs - inför C1-test"

Nils Wennerlund

Min undervisning kännetecknas av stort engagemang, kreativitet, bra gruppgemenskap och jag kompletterar ofta svenskaundervisningen med mina kunskaper i historia, samhällskunskap, "cross-culture", geografi, juridik och språk.

Nils Wennerlund heter jag och jag har arbetat som lärare i svenska på Folkuniversitetet sedan 2016. Jag är utbildad jurist, har även arbetat som lärare under 15 år på universitetet, i näringslivet, på Komvux, gymnasiet och högstadiet.

Min undervisning kännetecknas av stort engagemang, kreativitet, bra gruppgemenskap och jag kompletterar ofta svenskaundervisningen med mina kunskaper i historia, samhällskunskap, "cross-culture", geografi, juridik och språk.

Som person är jag allmänbildad, nyfiken, teoretisk och bra på att motivera andra, samt att skapa starka grupper med en trevlig atmosfär. På min fritid umgås jag med vänner, familj, tittar på sport, eller besöker utställningar och tillbringar gärna min lediga tid på caféer med en latte och en stund i solen.

Nils Wennerlund

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
20 jul 2020 - 31 jul 2020
Må 09:00 - 12:30
Ti 09:00 - 12:30
On 09:00 - 12:30
To 09:00 - 12:30
Fr 09:00 - 12:30
Tillfällen
10
Studietimmar
40
Kurs-ID
1078270
Pris
3225 kr