Svenska C1 del 1 - 4 veckor

Plats Göteborg

C1-nivån innebär att du närmar dig en effektiv operativ kompetens i svenska. Du fördjupar språkets komplexitet och breddar ditt ordförråd.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Du har läst kurserna på Svenska B2 i sin helhet eller har på annat sätt motsvarande svenskkunskaper. Du förstår huvuddragen i komplexa texter på svenska och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen. Du kan klart och effektivt uttrycka åsikter inom en mängd ämnesområden, och på ett nyanserat språk nästan alltid få fram det du vill uttrycka. Du kan utan större svårigheter läsa faktatexter, romaner och annan modern prosa.
Gör inplaceringstest (se länk nedan) innan du bokar dig på denna kurs, så nivån är rätt för dig.

Mål

Du nyanserar ditt språk, vidgar ditt ordförråd och hittar nya sätt att omformulera ditt budskap, argumentera och diskutera.

Kursinnehåll

Kursen består av två integrerade moduler:

Modul 1: Kommunikation och funktion

 • vi läser långa och komplicerade texter
 • du utvecklar ditt sätt att uttrycka dig flytande och spontant
 • vi hittar sätt att ge tydliga beskrivningar av komplicerade ämnesområden
 • vi tränar på att anpassa tal och text efter mottagare
 • vi tränar på att med rätt stilnivå skriva klart och välstrukturerat om komplexa ämnen

Modul 2: Struktur och uttal

 • vi repeterar, fördjupar och utvecklar din kunskap i svensk grammatik
 • vi övar svenskt uttal

Kursupplägg

Undervisningen sker på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

TILLVAL: Läs utökad kurs

Komplettera din kurs med individuella studietimmar* för att träna extra på moment i språket du behöver stärka: grammatik, uttal, utökat ordförråd, yrkesspråk mm. Du kan välja på:

 • Individuellt 12, 18 eller 24 studietimmar*
  (+8925, +13.375 eller +17.825 kronor)
 • Individuellt Skriv 3 uppgifter m feed back (+2250 SEK)
 • Individuellt Enstaka studietimmar* (+750 kronor per timma)
De individuella studietimmarna* genomförs parallellt med din kurs på måndag, onsdag och/eller torsdag eftermiddag kl 13.30-15.00. Skriv din extrabeställning i meddelandefältet vid bokningen. Du får schema i kallelsen.
* 1 studietimma = 45 minuter

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer oftast med kallelsen till kursen. Ibland bestäms kurslitteraturen efter det att kursen startat och läraren träffat sin grupp.

Tips!

Många deltagare på den här avancerade nivån är också intresserade av att förbättra sin skriftliga svenska. Kursen som fokuserar på detta heter "Skriv bättre svenska" och är en distanskurs där du får individuell handledning. Boka gärna den kursen om det är just det skriftliga språket du behöver förbättra.

Notera att du inte uppnår hela C1-nivå efter endast denna kurs, ofta behöver man studera mer och leva/arbeta i landet under en längre tid för att uppnå hela C1-nivå.

C1-test

Du kan alltid beställa ett kursintyg som visar din närvaro på en kurs. Önskar du däremot ett officiellt intyg som visar din språkliga kompetens, kan du ta ett "C1-test", se länk nedan.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
13 jun 2022 - 08 jul 2022
Må 09:00 - 12:30
Ti 09:00 - 12:30
On 09:00 - 12:30
To 09:00 - 12:30
Fr 09:00 - 12:30
Tillfällen
19
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
76
Kurs-ID
1121742
Pris
6340 kr