Svenska C1 del 1

Plats Göteborg

Det här är en kurs svenska på avancerad nivå, med fokus på muntlig kommunikation och hörförståelse.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har uppnått svenska nivå B2 i sin helhet (dvs läst B2 del 3 eller har motsvarande kunskaper). Du kanske har bott länge i Sverige och kommunicerar ”nästan som en svensk”. Du förstår huvuddragen i komplexa texter på svenska och samtala nästan obehindrat om olika ämnen.

VIKTIGT: Gör ett nivåtest online innan du bokar dig, se länk nedan.

Mål

I den här kursen lär du dig att tala obehindrat och att tolka underförstått innehåll i långa texter. Efter kursen kan du använda språket flexibelt och effektivt i både sociala och yrkesmässiga sammanhang. Du vidareutvecklar och tränar din svenska. Du nyanserar ditt språk, vidgar ditt ordförråd och hittar nya sätt att omformulera ditt budskap, argumentera och diskutera.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå långa och komplicerade texter
  • uttrycka dig flytande och spontant
  • ge tydliga beskrivningar av komplicerade ämnesområden
  • anpassa tal och text efter mottagare
  • att med rätt stilnivå skriva klart och välstrukturerat om komplexa ämnen

Kursupplägg

Undervisningen sker på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation.

Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Om du har behov av att öva mycket skriftligt språk, rekommenderar vi att du bokar en skrivkurs, tex "Skriv bättre på svenska" (individuellt) eller "Svenska Skrivkurs B2/C1 Distans live" (gruppundervisning) eller "Svenska C1 Grammatik Språkakuten Distans live" (gruppundervisning).

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen.

Vi använder oftast "Språkporten 123" eller "Sagor och sanningar" eller någon annan på motsvarande nivå på den här kursen. Så var snäll och köp INTE någon bok i förväg, utan vänta tills du får din kallelse - där det står vilken bok det blir.

C1-test

Notera att du inte uppnår C1-nivå efter endast denna kurs, ofta behöver man studera mer och leva/arbeta i landet under en längre tid för att uppnå C1-nivå. Önskar du ett officiellt intyg på din kompetens, kan du ta ett "C1-test", se mer information i länk nedan.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
13 jun 2022 - 20 jul 2022
Må 17:00 - 19:15
On 17:00 - 19:15
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
36
Kurs-ID
1120612
Pris
3825 kr