Svenska C2 Distans Live

Plats Distans

Vill du snabbt komma igång med att prata och förstå svenska? Här får du chansen att studera svenska på distans i mycket små grupper. På Folkuniversitetets online kurser i svenska håller vi högt tempo med fokus på kommunikation.

Boka kursen nu

Här finns fördjupningskurser i svenska för dig som redan har avancerade kunskaper i språket och som vill finslipa det ytterligare.

Kursens mål

Det här är en kurs för dig som vill läsa svenska på en hög nivå och i en mindre grupp. Målet är att varje deltagare ska få möjlighet att finslipa sitt språk så att han eller hon utan problem kan fungera språkligt oavsett samtalspartner och situation. Undervisningen anpassas i hög grad till gruppens önskemål och behov. Kursen ligger på en mycket hög nivå.

Förkunskaper

Detta är en fortsättningskurs och passar dig som har läst nivå C1 del 1 och 2 eller har motsvarande förkunskaper.

Arbetssätt

Vi arbetar med fördjupande grammatik utifrån deltagarnas önskemål och behov. Utöver det grammatiska jobbar vi utifrån olika teman och ingångar med autentiskt material med målet att få in de olika språkmomenten. Kan både vara artiklar, skönlitterära texter, teve- och radioprogram och dylikt. Material som kursledaren tar fram men också som deltagarna får vara med att välja och söka upp.

Kursupplägg

Totalt 30 studietimmar. Räkna med några timmars hemarbete. Gruppundervisning, max 9 deltagare.

Litteratur/material

Form i Fokus C,(Fasth, Kannermark, Folkuniversitetets förlag, 2016) och Avancera Ord (Mathlein Liber 2008) . Skönlitterära texter och tidningsartiklar utifrån deltagarnas intressen. Kurslitteratur ingår inte i avgiften. Kurslitteratur ingår inte i avgiften.

Kursintyg

Vid begäran skriver vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid 75 procents närvaro.

Övrig information

Det enda du behöver är en dator, Ipad eller mobil telefon med internet. Vi använder oss av Skype privat version (laddas ner från länken nedan), eller Zoom, Headset samt webbcamera.

Ni får 10% rabatt om ni väljer att betala för 3 kurser i förskott.

Kursledare

Stefania Stefanidov

Stefania Stefanidov är en driven språklärare med god insikt, kunskap och lång erfarenhet av distansundervisning.

Hon har specialiserat sig i svenska som andraspråk, engelska och grekiska. Dessutom är hon testledare för Swedex A2/B1- samt C1 nivå.
Stefania är född och uppvuxen i Nybro och tog sin examen från Lärarhögskolan(HLS) /Stockholms universitetet. Hon har jobbat i många år som cirkelledare på Folkuniversitetet och undervisat i Svenska som främmande språk på distans och har även en bakgrund med tidigare jobb på bl a Tallidsskolan och Jensen Education.

 

Stefania Stefanidov

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
14 feb 2022 - 14 mar 2022
Må 07:30 - 09:00
Ti 07:30 - 09:00
To 07:30 - 09:00
Tillfällen
15
Studietimmar
30
Kurs-ID
1126994
Pris
3475 kr