Svenska B2 del 1

Plats Uppsala

På den här kursen lär du dig att förstå komplexa texter och samtala i både yrkes- och problemsituationer. Du lär dig att uttrycka dig klart och detaljerat om ett stort antal varierande ämnen.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst Svenska B1 i sin helhet eller har motsvarande kunskaper. Du kan redan förstå huvuddragen i tydligt standardspråk. Du kan oförberedd ge dig in i samtal om kända vardagliga ämnen. Du kan länka ihop fraser på ett enkelt sätt för att beskriva erfarenheter och skeenden. Du kan ge skäl och förklaringar till dina åsikter.

Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper! Se länk nedan.

Mål

 • Att kunna kommunicera på ett adekvat sätt såväl privat som yrkesmässigt
 • Att kunna uppfatta det mesta som sägs i diskussioner samt på radio och tv
 • Att kunna läsa och förstå allmänna texter, tidningar och enklare skönlitteratur
 • Innehåll

 • Muntliga och skriftliga övningar
 • Skönlitteratur
 • Avancerad grammatik
 • Exempel på teman: traditioner, söka jobb, släkt och familj, religion, svenska koder
 • Studieform

  36 studietimmar à 45 minuter. Kursen ges två gånger i veckan under sex veckor.

  Kurslitteratur

  Information om kurslitteraturen kommer att ges i utskick när din anmälan har registrerats. Kurslitteraturen ingår inte i kursavgiften. Ta gärna med böckerna till det första kurstillfället.

  Anmälan

  Tryck på ”Boka kursen nu”. Du får välja mellan ett anmälningsformulär på svenska eller engelska. Om du inte har ett svenskt personnummer, ber vi dig välja det engelska formuläret. Kort efter att du har ansökt till kursen, kommer du få en bekräftelse med praktisk information. Vi önskar att du bokar kursen minst två veckor innan kursens planerade startdatum. Om det inte har inkommit tillräckligt många anmälningar två veckor före startdatum, kan vi behöva ställa in kursen.

  Rabatter och erbjudanden

  Vi erbjuder rabatter bl.a. för dig som är student, senior eller trogen deltagare. Du behöver uppge i meddelandefältet vid anmälan att du önskar ta del av en rabatt. Olika rabatter kan inte kombineras. OBS! Från och med denna termin behöver du betala fullpris vid bokningen. Om du är berättigad en rabatt återbetalar vi den till dig. Läs mer om våra rabatter och erbjudanden via länken nedan.

  Anpassning med anledning av Covid-19

  Den här kursen planeras att hållas på plats i ett klassrum. Beroende på rekommendationerna vid kursstart, eller under kursens gång, kan detta ändras. Kursen kan då komma att ges på distans istället. Kursen kommer att ha samma upplägg på distans som om den hade getts i klassrum. Lektionerna hålls samma dag och tid, men i stället för att ses fysiskt träffas ni i ett digitalt klassrum.

  Kursledare

  Karin Ciszuk

  Har du frågor?

  Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

  info.uppsala@folkuniversitetet.se

  Tid
  12 sep 2022 - 19 okt 2022
  Må 17:30 - 20:00
  On 17:30 - 20:00
  Tillfällen
  12
  Studietimmar
  36
  Kurs-ID
  1140491
  Pris
  2950 kr