Svenska B2 del 1

Plats Malmö

I Svenska B2 del 1 tränar du på att få flyt i din svenska. Fokus ligger på muntlig och skriftlig kommunikation. Du fördjupar också dina grammatiska kunskaper. Kursen har ett högt tempo.

Boka kursen nu

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, går kursen över till enbart onlineundervisning.

Om kursen

Svenska B2 del 1 är för dig som förstår huvuddelen av en komplex text eller samtal och interagerar med spontanitet, men kan fortfarande ha vissa svårigheter med mer komplicerad grammatik och ordförråd. Du jobbar för att få en mer korrekt svenska, både i tal och skrift, och tar steget mot en mer avancerad grammatik.

Du förbättrar ditt skrivande genom en omfattande skrivövning som du gör hemma. Du får professionell bedömning och rättning av ledaren.

Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Kursinnehåll

Kursen fokuserar på språkets korrekthet i tal och skrift. Du tränar både läs- och hörförståelse samt skrift på varierande stilnivåer, från berättande till formella sammanhang. Du får också en inblick i den svenska kulturen och det svenska samhället.

Delar av kursinnehållet:

  • Referera och diskutera tidningsartiklar samt skönlitteratur
  • Konversation på hög nivå om vardagliga ämnen och aktualiteter
  • Förklara en ståndpunkt
  • Fördjupad grammatik

Arbetssätt

Svenska B2 del 1 håller ett högt tempo och passar dig med tidigare studievana. Kursen anpassas efter gruppens behov och önskemål och du förväntas vara aktiv på lektionerna. Räkna med några timmars hemarbete mellan tillfällena. Våra erfarna kursledare har svenska som sitt modersmål. Kursledarna varierar undervisningen och skapar en lugn och trevlig atmosfär.

Kurslitteratur

Vår kurslitteratur, Rivstart B1+B2, är uppdaterat och aktuellt och har även digitalt material. I denna kurs arbetar du genom kapitel 12-18.

När startar kursen?

Startdatum är preliminärt. Kursen startar vid minst 8 deltagare.

Kursledare

Helena Harryson

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
24 aug 2020 - 19 okt 2020
Må 17:30 - 19:55
On 17:30 - 19:55
Tillfällen
16
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
52
Kurs-ID
1077009
Pris
4595 kr