Svenska B2 del 1 online

Plats Lund

I Svenska B2 del 1 tränar du på att få flyt i din svenska. Fokus ligger på muntlig och skriftlig kommunikation. Kursen är online.

Boka kursen nu

Om kursen

Jobba för att få en mer korrekt svenska, både i tal och skrift, och tar steget mot en mer avancerad grammatik. Svenska B2 del 1 är för dig som förstår huvuddelen av en komplex text eller samtal och interagerar med spontanitet, men kan fortfarande ha vissa svårigheter med mer komplicerad grammatik och ordförråd.

Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Kursinnehåll

Kursen fokuserar på språkets korrekthet i tal och skrift. Du tränar både läs- och hörförståelse samt skrift på varierande stilnivåer, från berättande till formella sammanhang. Du får också en inblick i den svenska kulturen och det svenska samhället.

Delar av kursinnehållet:

  • Referera och diskutera tidningsartiklar samt skönlitteratur
  • Konversation på hög nivå om vardagliga ämnen och aktualiteter
  • Förklara en ståndpunkt
  • Fördjupad grammatik

Arbetssätt

Svenska B2 del 1 håller ett högt tempo och passar dig med tidigare studievana. Kursen anpassas efter gruppens behov och önskemål och du förväntas vara aktiv på lektionerna.

Våra erfarna kursledare har svenska som sitt modersmål. Kursledarna varierar undervisningen och skapar en lugn och trevlig atmosfär. Gruppen är liten, mellan 8 och 16 deltagare.

Kurslitteratur

Vår kurslitteratur, Rivstart B1+B2, är uppdaterat och aktuellt och har även digitalt material. I denna kurs arbetar du genom kapitel 13-18.

När startar kursen?

Kursstarten är preliminär. Kursen startar vid minst 8 deltagare. Kallelser skickas ut cirka en vecka innan kursstart.

Kursledare

Ingrid H Fredriksson

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
24 jan 2022 - 21 mar 2022
Må 17:30 - 19:55
On 17:30 - 19:55
Tillfällen
17
Studietimmar
56
Kurs-ID
1115682
Pris
5045 kr