Svenska B2 del 1 online

Plats Lund

I Svenska B2 del 1 tränar du på att få flyt i din svenska. Fokus ligger på muntlig och skriftlig kommunikation. Du fördjupar också dina grammatiska kunskaper. Kursen är online.

Boka kursen nu

Om kursen

Jobba för att få en mer korrekt svenska, både i tal och skrift, och tar steget mot en mer avancerad grammatik. Svenska B2 del 1 är för dig som förstår huvuddelen av en komplex text eller samtal och interagerar med spontanitet, men kan fortfarande ha vissa svårigheter med mer komplicerad grammatik och ordförråd.

Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Kursinnehåll

Kursen fokuserar på språkets korrekthet i tal och skrift. Du tränar både läs- och hörförståelse samt skrift på varierande stilnivåer, från berättande till formella sammanhang. Du får också en inblick i den svenska kulturen och det svenska samhället.

Delar av kursinnehållet:

  • Referera och diskutera tidningsartiklar samt skönlitteratur
  • Konversation på hög nivå om vardagliga ämnen och aktualiteter
  • Förklara en ståndpunkt
  • Fördjupad grammatik

Arbetssätt

Svenska B2 del 1 håller ett högt tempo och passar dig med tidigare studievana. Våra erfarna kursledare har svenska som sitt modersmål. De varierar undervisningen, tar input från deltagarna, och skapar en lugn och trevlig atmosfär. Du förväntas vara aktiv på lektionerna. Gruppen är liten, mellan 8 och 16 deltagare.

Kurslitteratur

Vår kurslitteratur, Rivstart B2+B2, är uppdaterat och aktuellt med kompletterande digitalt material. I denna kurs arbetar du genom kapitel 12-18.

När startar kursen?

Startdatum är preliminärt. Kursen startar vid minst 8 deltagare. Kallelse skickas per e-post cirka en vecka innan kursstart.

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
16 jun 2021 - 16 aug 2021
Må 17:30 - 19:45
On 17:30 - 19:45
Tillfällen
17
Studietimmar
51
Kurs-ID
1101093
Pris
4895 kr