Svenska B2 Kommunicera på jobbet Distans live Zoom

Plats Distans

En kurs för dig som vill lära dig mer om kommunikation på arbetsplatsen och har kunskaper i svenska motsvarande nivå B2.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som arbetar eller söker arbete. Du vill stärka din svenska och utveckla din förståelse för svensk arbetsplatskultur.

Gör gärna vårt språktest innan du bokar dig (se längst ner på sidan för att nå språktestet).

Mål

Efter kursen har du förbättrat din kommunikativa förmåga och den kulturella kompetens du behöver för ditt yrkesliv i Sverige. Du har en större förståelse för den kontext du befinner dig i både i ditt arbete men också om du söker arbete och är på väg in i det svenska arbetslivet.

Innehåll

På kursen tar vi bland annat upp:

  • Arbetslivsvokabulär
  • Fraser för att t ex presentera / be om något / uttrycka en åsikt
  • E-mejl
  • Arbetsplatskultur / klädkoder / kroppsspråk
  • Fikasamtal
  • Mötesfraser
  • Att anpassa personligt brev och CV till den svenska arbetsmarknade

Kursupplägg och arbetssätt

Undervisningen sker på distans via Zoom så du behöver internetuppkoppling. För kvalitetens skull rekommenderar vi en dator med headset. Kursen är upplagd för att träna muntlig kommunikation, både att prata själv och att förstå andra.

Vi arbetar i smågrupper eller i helgrupp. Under lektionerna är du hela tiden aktiv i olika grupp/parövningar, rollspel eller andra kommunikativa aktiviteter. Du förbereder dig för varje lektion genom att läsa texter i kursboken och göra övningarna som finns till varje kapitel. Räkna med några timmars hemarbete varje vecka.

Kursmaterial

Kursboken ”Rivstart yrkesliv” av Paula Levy Scherrer / Karl Lindemalm. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Kompletterande material delas ut av din lärare.

Betalning av kursavgiften

Om du har betalkort som är utfärdat utanför EU, kontakta oss, så skickar vi en PDF-faktura. Skriv till oss på: kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Våra kursledare

Din lärare har i regel akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
30 aug 2022 - 20 okt 2022
Ti 17:00 - 18:30
To 17:00 - 18:30
Tillfällen
16
Studietimmar
32
Kurs-ID
1137341
Pris
3525 kr