Svenska för föräldralediga B2/C1 på Zoom

Plats Distans

Har du goda kunskaper i svenska och vill snabbt komma igång med att prata och förstå svenska? Här får du chansen att studera svenska på distans med andra föräldrar. På våra online kurser fokuserar vi på kommunikation.

Boka kursen nu

Viktigt att veta

För att få gå denna gratiskurs ska du vara folkbokförd i Sverige och ha svenskt personnummer. Du kan bara gå EN gratiskurs under 2022.

Vem kan gå kursen?

Denna kurs vänder sig till utrikes födda föräldrar, främst kvinnor, som har behov av att lära sig svenska, men som har svårt att delta i svenskundervisning på grund av att de är hemma med små barn (0-9 år).

Nivå

Kursen hålls på en högre nivå, dvs B2 och upp på Europarådets nivåskala, se mer info i länk nedan.

Kursen ges även på nivå A1 nybörjare, A2 och B1.

Vid anmälan till kursen

Uppge åldern på ditt/dina barn så vi kan anpassa kursen till din föräldrasituation.

Kursens mål

Målet är att du ska kunna göra dig förstådd, och förstå andra, i olika vardagssituationer.

Kursinnehåll

På kursen får du bland annat prata om livet i Sverige, arbetslivet, föräldrarollen och hur det är att vara förälder i Sverige. Vi övar mycket samtal och uttal. Du får läsa dialoger och kortare texter, öva att förstå talad svenska och skriva enklare svenska.

Kurserna bygger på de grammatiska grunderna men fokus ligger på att kunna prata i vardagen – med läraren i skolan och förskolan, med personalen i affären och med andra svenskar du träffar varje dag.

Arbetssätt

  • Undervisningen sker på svenska.
  • Du deltar aktivt på lektionerna.
  • Du behöver lägga ner ett par timmar på hemarbete inför varje lektion.

Kursen genomförs digitalt, kursledare och deltagare är online samtidigt vid varje lektion.

Du kan sitta hemma och ta del av kursen - allt du behöver är en dator, iPad eller mobil med uppkoppling, en mikrofon och en webbkamera. Du ser läraren och alla studiekamrater på din skärm, och läraren kan också dela in i små grupper så att du samarbetar med bara 2-3 kamrater och läraren kan hälsa på i din grupp. Eftersom alla deltagare har små barn, har vi förståelse för att du behöver byta blöja eller mata ditt barn under lektionstid.

Kurslitteratur

Vi arbetar med eget material, som du får av läraren.

Kursledare

Nils Wennerlund

Min undervisning kännetecknas av stort engagemang, kreativitet, bra gruppgemenskap och jag kompletterar ofta svenskaundervisningen med mina kunskaper i historia, samhällskunskap, "cross-culture", geografi, juridik och språk.

Nils Wennerlund heter jag och jag har arbetat som lärare i svenska på Folkuniversitetet sedan 2016. Jag är utbildad jurist, har även arbetat som lärare under 15 år på universitetet, i näringslivet, på Komvux, gymnasiet och högstadiet.

Som person är jag allmänbildad, nyfiken, teoretisk och bra på att motivera andra, samt att skapa starka grupper med en trevlig atmosfär. På min fritid umgås jag med vänner, familj, tittar på sport, eller besöker utställningar och tillbringar gärna min lediga tid på caféer med en latte och en stund i solen.

Nils Wennerlund är lärare i svenska på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
30 maj 2022 - 11 jul 2022
Må 11:00 - 12:30
On 11:00 - 12:30
Fr 11:00 - 12:30
Tillfällen
18
Studietimmar
36
Kurs-ID
1136858
Pris
0 kr