Svenska B2 del 2 distans live

Plats Distans

En svenskakurs online, den andra delkursen av tre på nivå B2.

Boka kursen nu

Distans live fungerar som som våra vanliga kurser. Gruppen träffas med sin lärare på utsatt tid online på Zoom eller Teams i realtid.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst svenska B2 del 1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B2 förstår du huvuddragen i komplexa texter på svenska och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.

Kursinnehåll

I kursen får du lära dig att förstå komplexa texter och samtala i både yrkes- och problemsituationer. Du lär dig att uttrycka dig klart och detaljerat om ett stort antal varierande ämnen.

  • fackuttryck
  • läsa komplexa texter
  • samtala fritt och ledigt
  • förklara dina ståndpunkter
  • argumentera i problemsituationer

Kursupplägg

Undervisningen sker på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa romaner i originalutgåva och lyssna på bland annat dagsaktuella nyhetssändningar. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena. Gruppstorlek: max 16 deltagare.

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Rivstart B1+B2 (Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm, 2015 års upplaga (text och övningsbok). I den här kursen läser vi normalt kapitel 12-15, men det kan variera lite beroende på gruppen.

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Du kan köpa kursböcker t ex på "The Book Corner" på Rosenlundsgatan 3, nära Folkuniversitetet. Eventuellt kompletterande material delas ut av din lärare.

Fortsättning

Vill du gå en fortsättningskurs direkt efter den här kursen, då väljer du "B2, del 3" nästa gång du bokar. Hela B2-nivån omfattar tre delar om du läser på kvällskurs. Efter B2, del 3 kan du boka C1, del 1.

Kursledare

Margareta Lundgren

– Jag heter Margareta Lundgren och undervisar i svenska här på Folkuniversitetet i Göteborg.

Jag tycker att det är roligt att arbeta med språk och att träffa människor från hela världen. I lite mer än 20 år bodde jag i Brasilien och det var en fantastisk upplevelse, både vad gäller natur och kultur.

Nuförtiden åker jag helst till mitt sommarhus i Dalsland när jag har ledigt, och där promenerar jag i skogen och lyssnar på fågelkvitter om somrarna eller åker skidor på vintrarna. 

Margareta Lundgren är lärare i svenska på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
30 maj 2022 - 25 jul 2022
Må 17:00 - 18:30
On 17:00 - 18:30
Tillfällen
16
Studietimmar
32
Kurs-ID
1121410
Pris
3525 kr