Svenska B2+ del 2 Distans Live

Plats Distans

Vill du snabbt komma igång med att prata och förstå svenska? Här får du chansen att studera svenska på distans i mycket små grupper. På Folkuniversitetets online kurser i svenska håller vi högt tempo med fokus på kommunikation.

Boka kursen nu

Kursens mål

Målet är att du, efter B2+ del 1 och 2, ska utveckla språket och fördjupa dina kunskaper så att du, såväl muntligt som skriftligt, kan uttrycka idéer och åsikter på ett säkert och språkligt korrekt sätt. Du ska bli bättre på att uppfatta och använda dig av olika språkliga nyanser och stilar. Du ska kunna förstå allmänna texter, tidningsartiklar och skönlitteratur samt det mesta i radio- och TV-program.

Förkunskaper

B2 + del 1 (ca 390 studietimmar) eller motsvarande förkunskaper

Innehåll

På kursen diskuterar vi olika texter och arbetar mycket med ordkunskap. I grammatiken arbetar vi bland annat med adjektiv- och substantivsböjning, relativa pronomen och adverb, perfekt particip samt passivkonstruktioner. Du får skriva olika typer av texter. .

Arbetssätt

  • Vi arbetar med alla språkfärdigheter.
  • Undervisningen sker på svenska.
  • Du deltar aktivt på lektionerna
  • Du behöver lägga ner ett par timmar på hemarbete inför varje lektion.
  • Vi har max 9 deltagare i grupperna.

Rekommenderad fortsättningskurs

Efter nivå B2+ del 2 bör du fortsätta på C1- del 1.

Kurslitteratur

"Rivstart B2+C1" text- och övningsbok. Kap 7-8 läses. ISBN textboken: 9789127434264. ISBN övningsboken: 9789127448568. Kurslitteratur ingår inte i avgiften

Kursintyg

Vid begäran skriver vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid 75 procents närvaro.

Övrig information

Det enda du behöver är en dator, Ipad eller mobil telefon med internet. Vi använder oss av Skype privat version (laddas ner från länken nedan), eller Zoom, Headset samt webbcamera.

Ni får 10% rabatt om ni väljer att betala för 3 kurser i förskott

Kursledare

Marta-Maria Huici

Marta-Maria Huici är legitimerad gymnasielärare och föreläser på kursen svenska via Skype. Hon har flera års erfarenhet av både klassrums- och distansundervisning.

Marta-Maria har arbetat som lärare sedan 2005 och tycker att det är fantastiskt roligt att undervisa. Hon har även genomgått en skolledarutbildning. Att motivera människor och väcka en lust för livslångt lärande är vad hon brinner för.

 

Marta-Maria Huici

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
10 maj 2021 - 12 jul 2021
Må 19:40 - 21:10
On 19:40 - 21:10
Tillfällen
15
Studietimmar
30
Kurs-ID
1096384
Pris
3475 kr