Summer Swedish B2

Plats Uppsala

Det här är en kurs i svenska på nivå B2. Du lär dig att förstå komplexa texter och samtala i både yrkes- och problemsituationer.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har uppnått kunskaperna i svenska på nivå B1. Kanske har du redan studerat svenska på nivå B2. Du kan redan förstå huvuddragen i tydligt standardspråk. Du kan oförberedd ge dig in i samtal om kända vardagliga ämnen. Du kan länka ihop fraser på ett enkelt sätt för att beskriva erfarenheter och skeenden. Du kan ge skäl och förklaringar till dina åsikter.

Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper. En länk till testet finns längst ner på den här sidan.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B2 kan du följa huvuddragen i komplexa texter. Du kan kommunicera flytande så att ett samtal med en infödd löper i stort sett utan problem. Du kan uttala dig klart och detaljerat om många olika ämnen.

Innehåll

  • Muntlig kommunikation - gruppdiskussioner och individuella föredrag
  • Skriftlig kommunikation
  • Läsning av olika texter, både skönlitteratur och sakprosa
  • Avancerad grammatik
  • Ordkunskap
  • Svensk kultur

Studieform

60 studietimmar à 45 minuter. Kursen ges måndag-fredag kl. 9.00-15.00 under två veckor.

Kursmaterial

Rivstart B1+B2 (textbok och övningsbok) av Paula Levy Scherrer och Karl Lindemalm, andra upplagan från 2015, Natur och Kultur, Stockholm. Litteraturen ingår inte i kursavgiften, utan du behöver själv köpa böckerna och ta med dig till första lektionen.

Boende

Vi erbjuder tyvärr inte boende eller måltider under kursen. Mer information om boende och annat att göra i Uppsala finns bl.a. på destinationuppsala.se (se länk längre ner).

Anmälan

Anmälan till kursen öppnar den 15 mars 2022. För att anmäla dig till kursen, klicka på "Boka kursen nu" till höger. Du kommer att kunna välja mellan ett anmälningsformulär på svenska eller engelska. Om du inte har ett svenskt personnummer ska du använda det engelska formuläret. Kort efter att du anmält dig kommer du att via e-mail få en bekräftelse på din bokning. Två veckor innan kursen startar får du en kallelse med information, samt information om betalning.

Anmälningsvillkor

Läs gärna igenom våra anmälningsvillkor, som du hittar via länken längre ner. Vänligen notera även att för våra sommarkurser tar vi ut en administrationsavgift på 50 % av kursavgiften om du avanmäler dig efter den 1 maj (om din ångerrätt på 14 dagar också passerat). Vi kan komma att ställa in kursen om vi inte får tillräckligt många bokningar.

Har du frågor?

Kontakta Summer Swedish

summerswedish.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
27 jun 2022 - 08 jul 2022
Må 09:00 - 15:00
Ti 09:00 - 15:00
On 09:00 - 15:00
To 09:00 - 15:00
Fr 09:00 - 15:00
Tillfällen
10
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
60
Kurs-ID
1135650
Pris
5350 kr