Svenska B2 del 2 online

Plats Lund

I Svenska B2 del 2 arbetar du med att förfina din grammatik, ditt tal och ditt skrivande. Du blir mer säker på din svenska. Kursen har ett högt tempo. Kursen är online.

Boka kursen nu

Om kursen

Svenska B2 del 2 är för dig som förstår huvuddelen av en komplex text eller samtal och interagerar med spontanitet, men kan fortfarande ha vissa svårigheter med mer komplicerad grammatik och ordförråd. Du jobbar för att få en mer korrekt svenska, både i tal och skrift, och tar steget mot en mer avancerad grammatik.

Du förbättrar ditt skrivande genom en omfattande skrivövning som du gör hemma. Du får professionell bedömning och rättning av ledaren.

Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Kursinnehåll

Kursen fokuserar på språkets korrekthet i tal och skrift. Du tränar både läs- och hörförståelse samt skrift på varierande stilnivåer, från berättande till formella sammanhang. Du får också en inblick i den svenska kulturen och det svenska samhället.

Delar av kursinnehållet:

  • Referera och diskutera tidningsartiklar samt skönlitteratur
  • Konversation på hög nivå om vardagliga ämnen och aktualiteter
  • Argumentation
  • Förfinat uttal
  • Fördjupad grammatik

Arbetssätt

Svenska B2 del 1 håller ett högt tempo och passar dig med tidigare studievana. Våra erfarna kursledare har svenska som sitt modersmål. De varierar undervisningen, tar input från deltagarna, och skapar en lugn och trevlig atmosfär. Du förväntas vara aktiv på lektionerna. Gruppen är liten, mellan 8 och 16 deltagare.

Kurslitteratur

Vår kurslitteratur, Rivstart B2+/C1, är uppdaterad och aktuell med kompletterande digitalt material. I denna kurs arbetar du genom kapitel 1-4.

När startar kursen?

Startdatum är preliminärt. Kursen startar vid minst 8 deltagare. Kallelse skickas per e-post cirka en vecka innan kursstart.

8-11 deltagare = 52 timmar
12-14 deltagare = 56 timmar

Kursledare

Cécile Tartar Jönsson

För mig är svenska nyckeln till ett bra liv i Sverige. Jag älskar det svenska språket och har hittills skrivit tre läroböcker i svenska, så att fler kan lära sig det svenska språket på bästa sätt.

Ursprungligen kommer jag från Frankrike, men har nu bott i Sverige i över 20 år. Här har jag utbildat mig till lärare; jag är legitimerad gymnasielärare i franska, svenska och svenska som andraspråk och har undervisat i svenska och svenska som andraspråk sedan 2005.

Tillsammans med en väninna har jag skrivit läroböcker i franska för högstadiet, och sedan 2015 skriver jag nu läromedel i svenska och svenska som andraspråk.

Jag älskar att undervisa i svenska, för jag tycker att det är ett vackert språk som förtjänar att framhävas. På alla mina kurser ingår alla moment som behövs för att du som elev ska utvecklas i svenska: tala, läsa, skriva, uttala, diskutera och förstå. Man går alltid ifrån mina lektioner med ett leende på läpparna och ny kunskap i huvudet. 

 

Cécile Tartar Jönsson

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
28 jun 2021 - 16 jul 2021
Må 09:00 - 12:00
Ti 09:00 - 12:00
On 09:00 - 12:00
To 09:00 - 12:00
Fr 09:00 - 12:00
Tillfällen
13
Studietimmar
52
Kurs-ID
1096884
Pris
4895 kr