Svenska B2 del 1:a två veckor

Plats Göteborg

En 2-veckors intensiv sommarkkurs för dig som har läst svenska B1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här en kurs för dig som har läst svenska B1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper. Du kan redan oförberedd delta i vardagliga samtal på svenska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Gör ett nivåtest online innan du bokar dig, se länk nedan.

Mål

Detta är en fortsättningskurs i svenska där du lär dig att förstå komplexa texter och samtala i både yrkes- och problemsituationer. Du lär dig att uttrycka dig klart och detaljerat om ett stort antal varierande ämnen. Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B2 förstår du huvuddragen i komplexa texter på svenska och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.

Kursinnehåll

Nivån B2 del 1 består av två kurser på sommaren: B2 del 1:a (2 veckor) och B2 del 1:b (2 veckor): Fortsättningskursen B2 del 1:b startar i anslutning till den här kursen,

På kursen B2 del 1:a får du lära dig:

  • fackuttryck
  • läsa komplexa texter
  • samtala fritt och ledigt
  • förklara dina ståndpunkter
  • argumentera i problemsituationer

Kursupplägg

Undervisningen sker på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa romaner i originalutgåva och lyssna på bland annat dagsaktuella nyhetssändningar. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

TILLVAL: Läs utökad kurs

Komplettera din kurs med individuella studietimmar* för att träna extra på moment i språket du behöver stärka: grammatik, uttal, utökat ordförråd, yrkesspråk mm. Du kan välja på:

  • Extraintensivt 12 studietimmar* (+8.925 SEK).
  • Individuellt enstaka studietimmar* (+750 kronor per timma)
De individuella studietimmarna* genomförs parallellt med din kurs på måndag, onsdag och/eller torsdag eftermiddag kl 13.30-15.00. Skriv din extrabeställning i meddelandefältet vid bokningen.

* 1 studietimma = 45 minuter

SOMMARAKTIVITETER

Under på sommaren bjuder vi våra deltagare på kostnadsfria extra aktiviteter i form av guidad stadsvandring en tisdag eftermiddag och språkcafé på Världskulturmuseet en annan tisdag eftermiddag. Mer information och länk till anmälan kommer i kallelsen till kursen.

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Rivstart B1+B2 (Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm, 2015 års upplaga (text och övningsbok). I den här kursen läser vi normalt kapitel 10-12 men det kan variera lite beroende på gruppen.

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen.

Boka två intensivkurser samtidigt och få rabatt!

Om du bokar två stycken intensivkurser (2-veckors) samtidigt (dvs den här och fortsättningskursen B2 del 1:b) så får du 20% rabatt på kurs nummer två med start i vecka 30 (25 juli).

Betalning av kursavgiften

Om du har betalkort som är utfärdat utanför EU, kontakta oss, så skickar vi en PDF-faktura. Skriv till oss på: kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Fortsättning

Vill du gå en fortsättningskurs direkt efter den här kursen i sommar väljer du fortsättningskusren "B2, del 1:b" nästa gång du bokar.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
11 jul 2022 - 22 jul 2022
Må 09:00 - 12:30
Ti 09:00 - 12:30
On 09:00 - 12:30
To 09:00 - 12:30
Fr 09:00 - 12:30
Tillfällen
10
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
40
Kurs-ID
1133056
Pris
3525 kr