Svenska Flex B2

Plats Uppsala

Svenska Flex B2 är kursen för dig som vill utveckla dina kunskaper i svenska på ett flexibelt sätt. Lärarledda lektioner varvas med digitala frågestunder och eget arbete. Varmt välkommen!

Boka nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst Svenska B1 i sin helhet eller har motsvarande kunskaper. Du kan redan förstå huvuddragen i tydligt standardspråk. Du kan oförberedd ge dig in i samtal om kända vardagliga ämnen. Du kan länka ihop fraser på ett enkelt sätt för att beskriva erfarenheter och skeenden. Du kan ge skäl och förklaringar till dina åsikter.

Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper! Se länk nedan.

Mål

 • Att kunna kommunicera på ett adekvat sätt såväl privat som yrkesmässigt
 • Att kunna uppfatta det mesta som sägs i diskussioner samt på radio och tv
 • Att kunna läsa och förstå allmänna texter, tidningar och enklare skönlitteratur

 Innehåll

 • Muntliga och skriftliga övningar
 • Skönlitteratur
 • Avancerad grammatik
 • Exempel på teman: traditioner, söka jobb, släkt och familj, religion, svenska koder

Studieform

Kursen består av fem lärarledda lektioner i klassrum. Varje lektion är tre studietimmar (en studietimme är 45 minuter). Resterande tid består av eget arbete samt digitala frågestunder tillsammans med läraren. Frågestunderna är frivilliga. Räkna med minst två studietimmar eget arbete per vecka.

Mellan lektionerna arbetar du på egen hand via den digitala plattformen Moodle. Läraren förser dig med material, såsom uppgifter, filmer och texter. Diagnostiska test kommer att genomföras. 

Kursen pågår i tolv veckor.

Kurslitteratur

Information om kurslitteraturen kommer att ges i utskick ett par veckor innan kursstart. Kurslitteraturen ingår inte i kursavgiften, utan du behöver själv köpa och ta med böckerna till kursen.

Anmälan

Tryck på ”Boka nu”. Du får välja mellan ett anmälningsformulär på svenska eller engelska. Om du inte har ett svenskt personnummer, ber vi dig välja det engelska formuläret. Kort efter att du har ansökt till kursen, kommer du få en bekräftelse med praktisk information. Vi önskar att du bokar kursen minst två veckor innan kursens planerade startdatum. Om det inte har inkommit tillräckligt många anmälningar två veckor före startdatum, kan vi behöva ställa in kursen.

Önskar du ett annat upplägg?

Vi erbjuder även enskild undervisning med egen lärare. Passar dig som är i behov av ett mer flexibelt schema eller exempelvis har ett specifikt mål så som Swedex-testerna. Perfekt för dig som önskar undervisning dagtid. Läs mer här.

Länkar

Läs mer om nivåer

Språktest

Anmälningsvillkor

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 sep 2024 - 5 dec 2024
Torsdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tor 12 sep 2024 kl 17:30-20:00
 • tor 3 okt 2024 kl 17:30 - 20:00
 • tor 24 okt 2024 kl 17:30 - 20:00
 • tor 21 nov 2024 kl 17:30 - 20:00
 • tor 5 dec 2024 kl 17:30 - 20:00
Studietimmar
15
Kurs-ID
204544
Pris
2650 kr