Svenska B2 del 3 kväll online

Plats Göteborg

Efter den här delkursen har du uppnått tredje och sista delen av tre på nivå B2.

Boka kursen nu

Tills vidare erbjuder Folkuniversitetet kurser på distans i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Distanskurserna funkar precis som våra vanliga kurser. Gruppen träffas med sin lärare på utsatt tid, men istället för att ses i våra lokaler håller vi den fysiska distansen och träffas online.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst svenska B2 del 2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper.

Mål

Efter kursen har du kunskaper i svenska på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B2 förstår du huvuddragen i komplexa texter på svenska och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.

Kursinnehåll

Du lär dig att förstå komplexa texter och samtala i både yrkes- och problemsituationer. Efter kursen kan du uttrycka dig klart och detaljerat om ett stort antal varierande ämnen.På kursen får du lära dig:

• fackuttryck
  • läsa komplexa texter
  • samtala fritt och ledigt
  • förklara dina ståndpunkter
  • argumentera i problemsituationer

Kursupplägg

Undervisningen sker på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa romaner i originalutgåva och lyssna på bland annat dagsaktuella nyhetssändningar. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena. Gruppstorlek: max 16 deltagare.

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Rivstart B1+B2 (Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm, 2015 års upplaga (text och övningsbok). I den här kursen läser vi normalt kapitel 16-18, men det kan variera lite beroende på gruppen.

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Du kan köpa kursböcker t ex på "The Book Corner" på Rosenlundsgatan 3, nära Folkuniversitetet. Eventuellt kompletterande material delas ut av din lärare.

Fortsättning

Vill du gå en fortsättningskurs direkt efter den här kursen, då väljer du "Svenska C1 del 1" nästa gång du bokar.

Birgitta Nilsson

– Jag heter Birgitta Nilsson och har arbetat som lärare i många år i Linköpings grundskolor men bor och arbetar i Göteborg sedan 2013.

Att leda kurser på Folkuniversitetet ger mig spännande utmaningar varje dag och jag är glad att kunna dela med mig av min långa erfarenhet av svenska som främmande språk vad gäller tala, skriva och läsa. På fritiden umgås jag med min familj, barnbarn och vänner. Jag tycker om att läsa, motionera och vara ute i naturen.

Birgitta Nilsson

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

27 apr 2020 - 03 jun 2020
Må 18:00 - 20:15
On 18:00 - 20:15
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Ordinarie pris:
3650kr
Med rabatt:
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.