Svenska B1 del 2

Plats Malmö

Svenska B1 del 2 håller ett högt tempo och passar dig med tidigare studievana. Du tränar på din muntliga kommunikation och fördjupar dina grammatiska kunskaper.

Boka kursen nu

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, går kursen över till enbart onlineundervisning.

Om kursen

Svenska B1 del 2 är för dig som förstår merparten av ett samtal, men har svårigheter att förstå om du inte är insatt i ämnet. Du kan läsa och skriva enkla texter. Du blir mer självsäker i konversationer och kan prata mer spontant. Du breddar ordförrådet och känner dig bekvämare i den svenska grammatiken.

Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Kursinnehåll

Kursen innehåller samtal, diskussioner och texter om det vardagliga livet och om aktuella händelser. Du får också en inblick i den svenska kulturen och det svenska samhället.

Delar av kursinnehållet:

  • Uppfatta huvudinformation i nyhetsartiklar och i radio- eller TV-program
  • Beskriva orsak och konsekvens
  • Förstå upplästa berättelser
  • Fördjupning i olika texttyper
  • Befästa den grundläggande grammatiken

Arbetssätt

Svenska B1 del 2 håller ett högt tempo och passar dig med tidigare studievana. Kursen anpassas efter gruppens behov och önskemål och du förväntas vara aktiv på lektionerna. Räkna med några timmars hemarbete mellan tillfällena. Våra erfarna kursledare har svenska som sitt modersmål. Kursledarna varierar undervisningen och skapar en lugn och trevlig atmosfär.

Skulle du få förhinder vid något tillfälle, exempelvis sjukdom/resa kan du följa kursen online med begränsad interaktivitet. Då behöver du ha tillgång till dator med högtalare, mikrofon, kamera samt internetuppkoppling.

Kurslitteratur

Vår kurslitteratur, Rivstart B2+B2, är uppdaterat och aktuellt och har även digitalt material. I denna kurs arbetar du genom kapitel 7-11.

När startar kursen?

Startdatum är preliminärt. Kursen startar vid minst 8 deltagare.

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
24 aug 2020 - 19 okt 2020
Må 17:30 - 19:55
On 17:30 - 19:55
Tillfällen
17
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
56
Kurs-ID
1077007
Pris
4595 kr