Svenska B1 del 1 Distans Live

Plats Distans

Vill du snabbt komma igång med att prata och förstå svenska? Här får du chansen att studera svenska på distans i mycket små grupper. På Folkuniversitetets online kurser i svenska håller vi högt tempo med fokus på kommunikation.

Kursens mål

Målet är att du, efter B1 del 1 och 2, ska förstå och kunna delta i vardagliga samtal, även i telefon. I enkla diskussioner ska du kunna uttrycka din åsikt.

Förkunskaper

A2 del 2 (ca 120 studietimmar) eller motsvarande förkunskaper.

Innehåll

På kursen får du bland annat prata om livsstil, fridtid och vänskap. Du får läsa dialoger och texter och arbeta mycket med ordkunskap. Vi övar mycket naturligt uttal. I grammatiken arbetar vi med bland annat ordföljd, adverb, adjektiv- och substantivböjning och reflexiva verb. Du får lära dig att skriva olika typer av texter. Klicka på länken nedan för en mer detaljerad beskrivning av innehållet.

Arbetssätt

Vi arbetar med alla språkfärdigheter. Undervisningen sker på svenska. Du deltar aktivt på lektionerna Du behöver lägga ner ett par timmar på hemarbete inför varje lektion. Läraren har en blogg som extra webbstöd. Vi har max 12 deltagare i grupperna.

Rekommenderad fortsättningskurs

Efter nivå B1 del 1 bör du fortsätta på B1 del 2.

Kurslitteratur

Rivstart B1+ B2 Textbok och övningsbok (2a upplagan/ 2nd Edition) (P Levy Scherrer, K Lindemalm, Natur och Kultur 2015). Vi arbetar med kapitel 1-3. Facit och webbövningar till boken finns på www.nok.se/rivstart. Kurslitteratur ingår inte i avgiften.

Kursintyg

Vid begäran skriver vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid 75 procents närvaro.

Övrig information

Det enda du behöver är en dator, Ipad eller mobil telefon med internet. Vi använder oss av Skype privat version (laddas ner från länken nedan) eller Zoom, Headset samt webbcamera.

Ni får 10% rabatt om ni väljer att betala för 3 kurser i förskott.

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Kursledare

Christina Tudeka

Lotta Lindeberg

Har du frågor?

Kontakta Roger Josefsson

roger.josefsson@folkuniversitetet.se

Tid
13 dec 2022 - 31 jan 2023
Ti 18:00 - 19:30
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
15
Studietimmar
30
Kurs-ID
1154017
Pris
3475 kr