Svenska B1 del 3 Distans Live på Zoom

Plats Distans

En kurs i svenska online, den tredje delkursen av tre på nivå B1.

Boka kursen nu

Distans live fungerar som som våra vanliga kurser. Gruppen träffas med sin lärare på utsatt tid och träffas online på Zoom eller Teams i realtid.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst svenska B1 del 2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper.

Gör ett nivåtest online innan du bokar dig.

Mål

Efter kursen har du kunskaper i svenska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på svenska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

I den här kursen lär du dig att bli säkrare i vardagliga situationer och föra mer komplexa samtal. Du lär dig att förklara dina åsikter och berätta om dina drömmar och förhoppningar.På kursen får du lära dig:

  • förstå tydligt standardspråk
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om drömmar, förhoppningar och mål
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter

Kursupplägg

Undervisningen på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Rivstart B1+B2 (Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm, 2015 års upplaga (text och övningsbok). I den här kursen läser vi normalt kapitel 7-9, men det kan variera lite beroende på gruppen.

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen.

Fortsättning

Vill du gå en fortsättningskurs direkt efter den här kursen, då väljer du "B2 del 1" nästa gång du bokar. Hela nivå B1 består av tre delkurser om du läser på kvällskurs.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
29 aug 2022 - 19 okt 2022
Må 17:00 - 18:30
On 17:00 - 18:30
Tillfällen
16
Studietimmar
32
Kurs-ID
1137338
Pris
3525 kr