Svenska för föräldralediga B1 Distans Live

Plats Distans

Kan du grunderna i svenska? Vill du snabbt komma igång med att prata och förstå mer? Här får du chansen att studera svenska på distans i mindre grupp.På våra online kurser fokuserar vi på kommunikation.

Boka kursen nu

Viktigt

För att få boka denna gratiskurs ska du vara folkbokförd i Sverige och ha svenskt personnummer. Du kan bara boka EN gratiskurs under 2022.

Vem kan gå kursen?

Denna kurs vänder sig till utrikes födda föräldrar, främst kvinnor, som har behov av att lära sig svenska, men som har svårt att delta i svenskundervisning på grund av att de är hemma med små barn (0-9 år).

Nivå

Kursen hålls på en mellannivå, dvs B1 på Europarådets nivåskala. Se mer information i länken nedan, där du också kan göra ett inplaceringstest. Kursen ges även på nivå A1 nybörjare, A2 och B2/C1.

Vid anmälan till kursen

Uppge åldern på ditt/dina barn så vi kan anpassa kursen till din föräldrasituation.

Kursens mål

Målet är att du ska kunna göra dig förstådd, och förstå andra, i olika vardagssituationer.

Kursinnehåll

På kursen får du bland annat prata om livet i Sverige, arbetslivet, föräldrarollen och hur det är att vara förälder i Sverige. Vi övar mycket samtal och uttal. Du får läsa dialoger och kortare texter, öva att förstå talad svenska och skriva enklare svenska. Kurserna bygger på de grammatiska grunderna men fokus ligger på att kunna prata i vardagen – med läraren i skolan och förskolan, med personalen i affären och med andra svenskar du träffar varje dag.

Arbetssätt

  • Undervisningen sker på svenska.
  • Du deltar aktivt på lektionerna.
  • Du behöver lägga ner ett par timmar på hemarbete inför varje lektion.

Kursen genomförs digitalt på Zoom eller Teams.Du kan sitta hemma och ta del av kursen - allt du behöver är en dator, iPad eller mobil med uppkoppling, en mikrofon och en webbkamera. Du ser läraren och alla studiekamrater på din skärm, och läraren kan också dela in i små grupper så att du samarbetar med bara 2-3 kamrater och läraren kan hälsa på i din grupp.

Eftersom alla har små barn, finns det förståelse för att du eventuellt behöver gå och byta blöja eller mata ditt barn under lektionerna.

Kurslitteratur

Du behöver inte köpa någon bok utan läraren ger er digitalt material när kursen har startat.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
05 sep 2022 - 28 okt 2022
Må 11:00 - 12:30
On 11:00 - 12:30
Fr 11:00 - 12:30
Tillfällen
24
Studietimmar
48
Kurs-ID
1136215
Pris
0 kr