Svenska B1 del 1 Distans Live

Plats Distans

En distanskurs som är den första delkursen av tre på nivå B1, för dig som redan har grundläggande kunskaper i svenska.

Boka kursen nu

Denna distanskurs fungerar precis som våra vanliga kurser. Gruppen träffas med sin lärare på utsatt tid, men istället för att ses i våra lokaler ses vi online på Zoom eller Teams.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst svenska A2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper. Du kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete.

Gör ett nivåtest online innan du bokar dig på kursen.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. Läser du på eftermiddag/kväll består nivå B1 av tre delkurser. När du har uppnått nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på svenska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

I den här kursen lär du dig att bli säkrare i vardagliga situationer och föra mer komplexa samtal. Du lär dig att förklara dina åsikter och berätta om dina drömmar och förhoppningar.På kursen får du lära dig:

  • förstå tydligt standardspråk
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om drömmar, förhoppningar och mål
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter

Kursupplägg

Kursen sker helt på distans via Zoom eller teams. Vi arbetar enskilt, i mindre grupp och i helgrupp. Mellan träffarna övar du med hjälp av boken och de uppgifter du får av läraren.

Undervisningen sker huvudsakligen på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Rivstart B1+B2 (Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm, 2015 års upplaga (text och övningsbok). I den här kursen läser vi normalt kapitel 1-3, men det kan variera lite beroende på gruppen.

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Eventuellt kompletterande material får du av din lärare.

Fortsättning

Vill du gå en fortsättningskurs direkt efter den här kursen, då väljer du "B1, del 2" nästa gång du bokar. Hela B1-nivån omfattar tre delar om du läser på eftermiddag eller kvällstid.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
09 nov 2021 - 16 dec 2021
Ti 16:30 - 18:45
To 16:30 - 18:45
Tillfällen
12
Studietimmar
36
Kurs-ID
1112275
Pris
3650 kr