Svenska B1 del 1 intensivkurs 4 veckor

Plats Göteborg

Nivå B1 kallas för tröskel-nivån. Du tar dig över en topp och börjar bli bekväm med att uttrycka dig på svenska. B1:1 är den första kursen av två på B1-nivån.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Du har läst svenska A2 i sin helhet eller har på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper. Du förstår fraser som rör personliga förhållanden, kan föra korta samtal och enkelt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete.
Gör gärna nivåtest online innan du bokar dig, se länk nedan.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. Du blir säkrare i vardagliga situationer och kan föra mer komplexa samtal.

Kursinnehåll

Det här är första delkursen av två på nivå B1.

Modul 1: Kommunikation och funktion
Modulen behandlar

 • tydligt svenskt standardspråk i tal och skrift
 • samtal om vardagliga saker som familj, arbete och aktuella händelser
 • att kunna uttrycka drömmar, förhoppningar och mål
 • formulering av kortfattade skäl och förklaringar till egna åsikter
 • att skriva sammanhängande texter om enklare ämnen
 • mer om Sveriges kultur, historia och samhällsliv

Modul 2: Struktur och uttal

 • vi repeterar och fördjupar oss i svensk grammatik
 • övar svenskt uttal

Kursupplägg

Undervisningen sker på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och genom att arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

TILLVAL: Läs utökad kurs

Komplettera din kurs med individuella studietimmar* för att träna extra på moment i språket du behöver stärka: grammatik, uttal, utökat ordförråd, yrkesspråk mm. Du kan välja på:

 • Extraintensivt 12, 18 eller 24 studietimmar*
  (+8925, +13.375 eller +17.825 kronor)
 • Individuellt enstaka studietimmar* (+750 kronor per timma)
De individuella studietimmarna* genomförs parallellt med din kurs på måndag, onsdag och/eller torsdag eftermiddag kl 13.30-15.00. Skriv din extrabeställning i meddelandefältet vid bokningen.

* 1 studietimma = 45 minuter

Lärare

Din lärare har i regel akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Rivstart B1+B2 av Paula Levy Scherrer och Karl Lindemalm, 2015 års upplaga (text och övningsbok), Kursböckerna ingår inte i priset för kursen. Eventuellt kompletterande material delas ut av din lärare.

Betalning av din kurs

När kursen är startklar får du en kallelse med mer information och någon dag senare en länk till Walley Checkout, där du väljer hur du vill betala

.

Fortsättning

Fortsättningskurs direkt efter den här kursen är "B1 del 2". Hela B1-nivån omfattar två delar om du läser intensivt varje dag på förmiddagarna och tre delar om du läser på kvällstid två kvällar i veckan.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
29 aug 2022 - 23 sep 2022
Må 09:00 - 12:30
Ti 09:00 - 12:30
On 09:00 - 12:30
To 09:00 - 12:30
Fr 09:00 - 12:30
Tillfällen
20
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
80
Kurs-ID
1134198
Pris
6675 kr