Svenska B1 del 1 - 4 veckor

Plats Göteborg

Det här är den första delen av två på på B1-nivån för den intensiva kursen som går varje dag på förmiddagarna.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst svenska A2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper. Du kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete.

Gör ett nivåtest online innan du bokar dig, se länk nedan.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått hela nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på svenska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

Det här är det första delkursen av två på nivå B1. På kursen lär du dig att bli säkrare i vardagliga situationer och föra mer komplexa samtal. Du lär dig att förklara dina åsikter och berätta om dina drömmar och förhoppningar. Kurspaketet består av två integrerade moduler:

Modul 1: Kommunikation och funktion

  • att förstå tydligt standardspråk i tal och skrift
  • att samtala om vardagliga saker som familj, arbete och aktuella händelser
  • att berätta om drömmar, förhoppningar och mål
  • att ge kortfattade skäl och förklaringar till dina åsikter
  • att skriva sammanhängande texter om enklare ämnen
  • mer om Sveriges kultur, historia och samhällsliv

Modul 2: Struktur och uttal

  • vi repeterar och fördjupar oss i svensk grammatik
  • övar svenskt uttal svenskt uttal

Kursupplägg

Undervisningen sker på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Rivstart B1+B2 (Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm, 2015 års upplaga (text och övningsbok, Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Du kan köpa kursböcker t ex på "The Book Corner" på Rosenlundsgatan 3, nära Folkuniversitetet. Eventuellt kompletterande material delas ut av din lärare.

Fortsättning

Vill du gå en fortsättningskurs direkt efter den här kursen, då väljer du "B1, del 2" nästa gång du bokar. Hela B1-nivån omfattar två delar om du läser intensivt varje dag på förmiddagarna och tre delar om du läser på kvällstid två kvällar i veckan.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
22 nov 2021 - 17 dec 2021
Må 09:00 - 12:30
Ti 09:00 - 12:30
On 09:00 - 12:30
To 09:00 - 12:30
Fr 09:00 - 12:30
Tillfällen
20
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
80
Kurs-ID
1107412
Pris
6450 kr