Svenska B1 del 1:a två veckor

Plats Göteborg

En 2-veckors intensiv sommarkurs i våra utbildningslokaler i centrala Göteborg för dig som har läst svenska A2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Boka kursen nu

Denna kurs kommer att ske i våra lokaler i ett stort klassrum med lite färre deltagare, så vi kan hålla social distans i rummet.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst svenska A2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper. Du kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete.

Gör ett nivåtest online innan du bokar dig.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på svenska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

Nivå B1 del 1 består av två delkurser: B1del 1:a (2 veckor) samt B1 del 1:b (2 veckor). Fortsättningskursen B1 del 1:b är planerad att starta i anslutning till den här kursen.

I den här kursen lär du dig att bli säkrare i vardagliga situationer och föra mer komplexa samtal. Du lär dig att förklara dina åsikter och berätta om dina drömmar och förhoppningar.På kursen får du lära dig:

  • förstå tydligt standardspråk
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om drömmar, förhoppningar och mål
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Rivstart B1+B2 (Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm, 2015 års upplaga, text och övningsbok). I den här kursen läser vi normalt kapitel 1-3, men det kan variera lite beroende på gruppen.

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen.

Fortsättning

Vill du gå en fortsättningskurs direkt efter den här kursen i sommar, då väljer du ännu en tvåveckorskurs som heter "B1, del 1:b" nästa gång du bokar.

Kursledare

Peter Winroth

Jag heter Peter Winroth och har egentligen gått i skola i hela mitt liv. Under 40 år har jag varit i lärandets tjänst. Som språklärare har jag tidigare undervisat i svenska, svenska som främmande språk, engelska och franska på Komvux i Göteborg. Under sex händelserika år var jag undervisande rektor på svenska skolan i Bissau, Guinéa-Bissau i Västafrika.

Mitt mål med undervisning är att visa vilken riktning du ska rikta din blick men inte tala om vad du ska se. En stark drivkraft för mig är att bygga broar mellan oss människor, genom kommunikation och att visa att likheterna mellan oss människor är större än vad vi anar.

Eftersom jag har erfarenhet och har levt mycket i andra länder och i andra kulturer, vill jag tala om att språket är ett värdefullt, om inte det värdefullaste sättet att kommunicera bland oss människor. Tydliga mål, lust att lära och en rejäl portion glädje är ingredienserna till en god lärsituation.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
02 aug 2021 - 13 aug 2021
Må 09:00 - 12:30
Ti 09:00 - 12:30
On 09:00 - 12:30
To 09:00 - 12:30
Fr 09:00 - 12:30
Tillfällen
10
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
40
Kurs-ID
1100956
Pris
3225 kr