Svenska B1 del 1

Plats Malmö

I Svenska B1 del 1 tar du steget från att vara nybörjare i svenska. Du breddar ditt ordförråd och fördjupar grammatiken.

Boka kursen nu

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, går kursen över till enbart onlineundervisning.

Om kursen

Svenska B1 del 1 är för dig som redan behärskar enkla meningar och kan skriva dem, samt förstår uttryck kopplade till ett personligt sammanhang. Du tar steget från att vara nybörjare i svenska till att förstå det mesta i ett samtal genom ett bredare ordförråd och fördjupad grammatik.

Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Kursinnehåll

Konversation är en viktig del av kursen och du befäster och fördjupar dina kunskaper i uttal och hörförståelse. Du lär dig att läsa och skriva olika typer av texter, såväl personliga som enkla formella. Du får också en inblick i den svenska kulturen och det svenska samhället.

Delar av kursinnehållet:

  • Enklare diskussioner
  • Argumentation
  • Skillnaden mellan tal och skriftspråk
  • Något svårare och längre texter
  • Verbgrupper och tempus

Arbetssätt

Svenska B1 del 1 håller ett högt tempo och passar dig med tidigare studievana. Kursen anpassas efter gruppens behov och önskemål och du förväntas vara aktiv på lektionerna. Räkna med några timmars hemarbete mellan tillfällena. Våra erfarna kursledare har svenska som sitt modersmål. Kursledarna varierar undervisningen och skapar en lugn och trevlig atmosfär.

Skulle du få förhinder vid något tillfälle, exempelvis sjukdom/resa kan du följa kursen online med begränsad interaktivitet. Då behöver du ha tillgång till dator med högtalare, mikrofon, kamera samt internetuppkoppling.

Kurslitteratur

Vår kurslitteratur, Rivstart B2+B2, är uppdaterat och aktuellt och har även digitalt material. I denna kurs arbetar du genom kapitel 1-6.

När startar kursen?

Startdatum är preliminärt. Kursen startar vid minst 8 deltagare.

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
03 sep 2020 - 17 dec 2020
To 17:30 - 20:00
Tillfällen
16
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
54
Kurs-ID
1077089
Pris
4595 kr