Svenska för föräldralediga A2 Distans Live

Plats Distans

Vill du komma igång med att prata och förstå svenska? Här får du chansen att studera svenska på distans på Zoom tillsammans med andra föräldrar. På våra online kurser fokuserar vi på kommunikation.

UPPDATERING 5/9 denna kurs är nu fullbokad, men vi har idag öppnat en ny A2-kurs, sök efter kursnr 1149820 och boka dig där.

Viktigt

För att få boka denna gratiskurs måste du vara folkbokförd i Sverige och ha svenskt personnummer. Du kan bara boka EN gratiskurs per år.

Vem kan gå kursen?

Denna kurs vänder sig till utrikes födda föräldrar, främst kvinnor, som har behov av att lära sig svenska, men som har svårt att delta i svenskundervisning på grund av att de är hemma med små barn (0-9 år gamla).

Nivå

Kursen hålls på en basnivå, dvs A2 på Europarådets nivåskala, se mer info i länk nedan och gör gärna inplaceringstestet innan du bokar dig. Är du nybörjare - välj A1.

Vid anmälan till kursen

Uppge åldern på ditt/dina barn så vi kan anpassa kursen till din föräldrasituation.

Kursens mål

Målet är att du ska kunna göra dig förstådd, och förstå andra, i olika vardagssituationer.

Kursinnehåll

På kursen får du bland annat prata om livet i Sverige, arbetslivet, föräldrarollen och hur det är att vara förälder i Sverige. Vi övar mycket samtal och uttal.

Du får läsa dialoger och kortare texter, öva att förstå talad svenska och skriva enklare svenska. Kursen bygger på de grammatiska grunderna men fokus ligger på att kunna prata i vardagen – med läraren i skolan och förskolan, med personalen i affären och med andra svenskar du träffar varje dag.

Arbetssätt

  • Undervisningen sker på svenska.
  • Du deltar aktivt på lektionerna.
  • Du behöver lägga ner ett par timmar på hemarbete inför varje lektion.

Kurslitteratur

Vi arbetar med eget material, som du får av läraren.

Övrig information

Kursen är online på Zoom där kursledare och deltagare deltar samtidigt vid varje lektion. Du kan sitta hemma och ta del av kursen - allt du behöver är en dator, iPad eller mobil med uppkoppling, en mikrofon och en webbkamera.

Du ser läraren och alla studiekamrater på din skärm, och läraren kan också dela in i små grupper så att du samarbetar med bara 2-3 kamrater och läraren kan hälsa på i din grupp.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
24 okt 2022 - 16 dec 2022
Må 09:00 - 10:30
On 09:00 - 10:30
Fr 09:00 - 13:00
Tillfällen
24
Studietimmar
48
Kurs-ID
1144389
Fåtal platser kvar
Pris
0 kr