Svenska A2 del 1 två veckor

Plats Göteborg

En 2-veckors sommarkurs i våra utbildningslokaler i centrala Göteborg för dig som har läst svenska A1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper.

Boka kursen nu

Kursstart

Denna kurs har garanterad start.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst svenska A1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i svenska. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt.

Gör ett gärna ett nivåtest online innan du bokar dig, se länk nedan.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå A2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A2 kan du förstå och använda ord och fraser som har att göra med vardagliga situationer som att handla, fråga om vägen eller beskriva din familj och dina levnads- och yrkesförhållanden. Du kan delta i enklare samtal.

Kursinnehåll

Nivån A2 del 1 består av två delkurser: A2 del 1 (2 veckor) samt A2 del 2 (2 veckor). Fortsättningskursen A2 del 2 startar i anslutning till den här kursen.

På den här kursen får du lära dig:

  • förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik
  • beskriva din familj, din utbildningsbakgrund och ditt arbete
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
  • kultur och samhällsliv i Sverige

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

TILLVAL: Läs utökad kurs

Komplettera din kurs med individuella studietimmar* för att träna extra på moment i språket du behöver stärka: grammatik, uttal, utökat ordförråd, yrkesspråk mm. Du kan välja på:

  • Extraintensivt 12 studietimmar* (+8.925 SEK).
  • Individuellt enstaka studietimmar* (+750 kronor per timma)
De individuella studietimmarna* genomförs parallellt med din kurs på måndag, onsdag och/eller torsdag eftermiddag kl 13.30-15.00. Skriv din extrabeställning i meddelandefältet vid bokningen.

* 1 studietimma = 45 minuter

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Rivstart A1+A2, text- och övningsbok.
I denna kurs läser vi generellt kapitel 8-11, men det kan variera lite beroende på gruppen.
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen.

Boka två intensivkurser samtidigt och få rabatt!

Om du bokar två stycken intensivkurser (2-veckors) samtidigt (dvs den här och fortsättningskursen A2 del 2) ) så får du 20% rabatt på kurs nummer två med start i vecka 34 (22 augusti).

Betalning av kursavgiften

Om du har betalkort som är utfärdat utanför EU, kontakta oss, så skickar vi en PDF-faktura. Skriv till oss på: kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Fortsättning

Om du vill fortsätta med nästa kurs efter den här i sommar, då väljer du ännu en tvåveckorskurs som heter Svenska A2 del 2 vid nästa bokning.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
08 aug 2022 - 19 aug 2022
Må 09:00 - 12:30
Ti 09:00 - 12:30
On 09:00 - 12:30
To 09:00 - 12:30
Fr 09:00 - 12:30
Tillfällen
10
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
40
Kurs-ID
1133079
Pris
3525 kr