Sjukvårdssvenska - samtal i vården - individuellt

Plats Distans

För dig som arbetar som läkare eller sjuksköterska och vill stärka din förmåga att kommunicera med patienter och kollegor.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kunskaper i svenska motsvarande minst nivå B1Europarådets nivåskala.

Omfattning

Kursen är på deltid under sju veckor och sker helt på distans. Du förväntas avsätta cirka 30 timmar för hela kursen.

Innehåll och kursupplägg

Det här en kurs i svensk kommunikation inom vården. Du kommer att träna hur du bemöter dina patienter och kollegor på svenska, vilket stärker deras tilltro till dig som professionell. Observera att kursen inte lär ut medicinska termer, vilket vi förutsätter att du redan är förtrogen med.

Fem samtal via Zoom eller Teams bokas in i samråd med läraren. Vi rekommenderar ett samtal/vecka. Samtalen sker vardagar dag- och kvällstid i samråd med kursledaren. Varje samtal är en timma långt och du har maximalt sju veckor på dig att genomföra alla fem. Varje samtal har ett grundtema men anpassas också efter dina önskemål.

Du får tillgång till en kurssida på nätet med kursmaterial som består av fem kursmoduler med olika medicinska teman. De består av text, ljud, ordlistor, vokabulär- och grammatikövningar. Övningarna är självrättande. Varje övningsmodul tar cirka 5 timmar att arbeta igenom.

Upplägg/tema för samtalen:
1. På sjukhuset/vårdcentralen
2. Anamnes - patientintervju, frågor och svar
3. Undersökning - patientinstruktioner
4. Beskrivning av sjukdom/behandling
5. Anamnes - patientintervju, frågor och svar

I samtalen utgår vi från din specialitet med frågeställningar, instruktioner och beskrivningar. Syftet är att underlätta kommunikationen i framförallt patientsamtalen.

Mellan varje samtal förväntas du arbeta med övningarna i cirka 5 timmar.

Efter kursens slut är kurssidorna öppna i ytterligare fyra veckor vilket innebär att du då har tillgång till allt material under den här tiden.

Bokning och kursstart

Flexibel kursstart året om! Du väljer själv vilken vecka du vill starta. VIKTIGT! När du bokar kursen, skriv i noteringsfältet vilken vecka du vill börja med din kurs.

Dock kan du börja tidigast två veckor efter det att du bokar din kurs.

Övrigt

Du behöver:

 • En väl fungerande internetuppkoppling. Vi rekommenderar nedladdning/uppladdning 500kbps. Via Bredbandskollen (länk nedan) kan du mäta din internethastighet.
 • Headset och webbkamera.
 • Efter avslutad kurs kan du beställa ett intyg. Betyg utfärdas ej.

  Kontakta oss gärna för mer information när det gäller andra yrken inom hälso- och sjukvård.  Kompletterande prisinformation

  Priset är inklusive moms (5 975 kr + 25% moms).

  Notera att studentrabatt inte gäller för denna kurs.

  Har du frågor?

  Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

  kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

  Tid
  Löpande kursstart
  Tillfällen
  5
  Kurs-ID
  1121873
  Pris
  7975 kr