Sjukvårdssvenska AMNI Distans Live

Plats Distans

En kurs för dig som använder och vill förbättra din svenska i arbetet inom vården. Tonvikten läggs vid det talade språket, men vi övar också på att läsa, skriva och lyssna.

Boka reservplats

Riksdagen har beslutat att tillföra studieförbunden medel för att erbjuda kompetensutveckling för vuxna, som påverkats avcoronapandemin. Kursen är kostnadsfri, men du betalar eventuellt kursmaterial själv.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som blivit eller riskerar att bli korttidspermitterad, varslad eller arbetslös och som är mellan 18 och 64 år. Du får endast delta i en (1) av de kurser som vi erbjuder kostnadsfritt. Bokar du dig på flera kurser kommer du att avbokas på alla kurser utom den första. För att anmäla dig måste du uppge svenskt personnummer alternativt EU/EES medborgarskap samt vara bosatt i Sverige Kursen vänder sig till utländsk vårdpersonal som planerar att arbeta i Sverige och som behöver kunskaper i svenska med medicinsk inriktning

Vi ser gärna att du befinner dig på nivå B2 enligt Europrådets nivåskala

Särskilda anmälningsvillkor

Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast en vecka innan kursstart.Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 500 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena.

Kursens innehåll

På kursen tar vi bla upp följande:
  • namn, siffror och mått,
  • kroppsdelar och inre organ,
  • yrken och miljöer inom sjukvården,
  • kläder, instrument och annan sjukvårdsutrustning,
  • hälso- och friskvård,
  • vaccinationer,
  • biverkningar.

Kursens mål

Målet med kursen är att förbättra ditt uttal och flyt i svenska språket. Du kommer att bygga upp ditt ordförråd för olika situationer inom vården. Kursen ger fördjupande kunskaper i det medicinska fackspråket och säkerhet i den tillämpning av språket som yrket kräver. Kursens mål är även att kursdeltagaren skall kunna förstå och bemöta patienter och övriga besökare på mycket bra svenska.

Arbetssätt

Vi arbetar i små grupper med fokus på muntlig kommunikation med dialoger mellan vårdpersonal och patienter. Dialogerna kompletteras med faktatexter och övningar av olika slag.

Kurslitteratur

Var god och köp in: Sjukdomssvenska SBN 9789189141100 och Läkarsvenska ISBN: 9789189141087

Kursintyg

Vid begäran skriver vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid 75 procents närvaro.

Övrig information

Det enda du behöver är en dator, Ipad eller mobil telefon med internet.


Se alla AMNI-kurser och läs mer

Kursledare

Catherine Perlefelt

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
13 okt 2021 - 24 nov 2021
Må 19:30 - 21:00
On 19:30 - 21:00
Sö 19:30 - 21:00
Tillfällen
19
Studietimmar
38
Kurs-ID
1111900
Pris
0 kr