Sjukvårdssvenska för läkare

Plats Distans

Vill du jobba som läkare i Sverige? På den här kursen får du lära dig grunderna i medicinsk svenska inför mötet med patienten i den svenska sjukvården. Kursen är på distans med några träffar live.

Boka kursen nu

Målgrupp

För dig som är läkare och ska börja arbeta inom svensk sjukvård.

Förkunskaper

Kunskaper i svenska motsvarande minst nivå B1 på Europarådets nivåskala. Gör gärna vårt språktest!

Kursens mål

Efter genomgången kurs har du förbättrat din muntliga och skriftliga kommunikation inom ditt yrke och känner en större säkerhet vid patientmötet.

Omfattning

Kursen pågår under nio veckor och sker helt på distans. Du förväntas arbeta med materialet cirka 6 tim/vecka. Kursen inkluderar tre träffar i Zoom (preliminärt på tisdagar i 3e, 6e och 9e kursveckan kl.17.30-19). Dessa träffar är viktiga för att du ska bli säker i din dialog med patienten.

Innehåll

Innehållet består av fem olika delar: avdelningen, anamnesen, undersökningen, ronden, utredningsresultat och utskrivning.

Kursupplägg

Du arbetar både individuellt och i grupp. Varje del innehåller texter med ljud och självrättande övningar som görs on-line samt övningar i vokabulär och grammatik. Du får lära dig ord och fraser för att beskriva, instruera och ställa frågor i ditt arbete som läkare. Dessa gör du när du vill och hur många gånger du vill.

Tre uppgifter arbetar ni muntligen med tillsammans med er lärare via Zoom. Under Live/Zoomträffarna träffas hela gruppen och tränar framför allt patientkommunikation.

Däremellan får du tre skrivuppgifter som rättas och kommenteras av läraren. Gruppen har också ett gemensamt diskussionsforum.

Tider

Kursen pågår under totalt nio veckor enligt följande:
Vecka 1-2: På avdelningen/Anamnesen
Vecka 3: Träff via Zoom (2 lektioner, dvs 2 x 45 minuter) 17:30-19:00
Vecka 4-5: Undersökningen/Ronden
Vecka 6: Träff via Zoom (2 lektioner, dvs 2 x 45 minuter) 17:30-19:00
Vecka 7-8: Utredning/Utskrivning
Vecka 9: Träff via Zoom (2 lektioner, dvs 2 x 45 minuter) 17:30-19:00

Efter kursens slut är kurssidorna öppna i ytterligare fyra veckor vilket innebär att du då har tillgång till allt material under den här tiden.

Våra kursledare

Våra kursledare är utbildade inom svenska på universitetet och har lång lärarerfarenhet. De jobbar med olika metoder som kompletterar traditionell undervisning. Folkuniversitetet har försett kursledare inom sjukvårdssvenska med kompletterande fortbildning i ämnet.

Kurslitteratur

All obligatorisk litteratur finns på lärplattformen Moodle.

Övrigt

Du behöver dator med internetuppkoppling, då allt material ligger på internet och övningarna görs on-line.

Efter avslutad kurs kan du beställa ett intyg om du ha gjort alla inlämningsuppgifter och deltagit i minst två Zoom-träffar. Betyg utfärdas ej.

Kursledare

Jonas Löfström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
11 okt 2021 - 06 dec 2021
Må -
Studietimmar
14
Kurs-ID
1107985
Pris
6275 kr