Spanska 50+ i Barcelona

Plats Utomlands

Den här 2-veckorskursen vänder sig till dig som är över 50 år och kulturintresserad. Lektioner i spanska kombineras med ett brett socialt och kulturellt aktivitetsprogram.

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

På förmiddagar läser du spanska på din nivå. Tonvikten ligger på kommunikation. Lektionerna fokuserar främst på deltagarnas praktiska färdigheter att tala och förstå spanska, men man går även igenom språkets alla andra beståndsdelar, såsom grammatik, ordförråd, läsförståelse och skrivövningar. På eftermiddagar och kvällar deltar du i ett omfattande kulturellt program med bland annat museibesök, utflykter och shower.

I programmet ingår till exempel (med reservation för ändringar):
Besök i Ciudadela-parken och Estación de Francia
Guidad tur i de gotiska kvarteren
Besök på Barcelona museum
Besök i La Sagrada Familia
Flamencoshow
Heldagsutflykt till Monserrat
Besök på Caixa Forum Exhibition Center
Besök i Gaudìs Park Güell
Besök på Picassomuseet
Lunch på en lokal restaurang

  • 15 lektioner spanska per vecka + aktivitetsprogram som ovan
  • Varje lektion är 55 minuter
  • Max 10 deltagare per grupp
  • Kurslängd 2 veckor
  • Alla nivåer
  • Kursmaterial ingår

Kursavgift

6 200 kr

Lektionstider

Måndag till fredag 10.00 - 13.00 + aktiviteter

Kursstart

2021:

3/5, 20/9

Ingen undervisning följande datum: 24/9

Skolan

International House Barcelona grundades 1972 och är en av Spaniens äldsta språkskolor. Den ligger centralt nära Plaza Cataluña och La Rambla. Skolan inryms i en typisk spansk, triangelformad byggnad från slutet av 1800-talet och består av 40 luftkonditionerade klassrum, bibliotek, studierum och datarum med tillgång till wifi. I byggnaden finns också ett café med terrass, där du kan äta lunch eller fika.

Undervisningen

Alla lärare är universitetsutbildade och har spanska som modersmål. De genomgår fortlöpande yrkesutbildning för att finslipa undervisningsteknik och metodik. Tonvikten ligger på kommunikation och talövningar så att man ska kunna använda spanskan i praktiken, utan att för den skull ge avkall på de andra inlärningsområdena, grammatik, vokabulär, läs- och hörförståelse samt skrivövningar. IH Barcelona är också ett centrum för lärarträning.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
103556
Pris
6200 kr