Sommarkurs för ungdomar 13 - 19 år i Valencia

Förbättra din spanska under sommaren och lär känna språket, kulturen och människorna tillsammans med nya kompisar!

/

Kursbeskrivning 

Du läser 20 lektioner spanska i veckan där tonvikten läggs på kommunikation och man behandlar språkets alla färdigheter som grammatik, muntlig kommunikation, läs- och hörförståelse samt skrift. Ungdomarna utvecklar färdigheter som praktiseras utanför klassrummet och lär sig mer om den spanska kulturen och hur språket används i det dagliga livet. Alla lärarna är universitetsutbildade och specialiserade att lära ut spanska som främmande språk. De använder sig av moderna metoder och undervisningsmaterial för att lektionerna ska vara intressanta och underhållande.

Allmän information
20 lektionstimmar per vecka + speciellt aktivitets- och utflyktsprogram
Varje lektion är 50 min 
Max 12 deltagare per grupp 
Kurslängd: minimum 1 vecka 
Ålder 13 – 19 år: ungdomarna delas in i grupper med 13 – 15-åringarna för sig och 16 – 19-åringarna för sig.
Nivåer: nybörjare – avancerad nivå 
Kursmaterial ingår 
Ankomst söndag och avresa lördag 
Boende i delat rum i värdfamilj eller i flerbäddsrum på studenthotell med helpension

Lektionstider 

Måndag till fredag kl. 9:30 – 13:20 eller 14:30 – 18:20. Lektionerna förläggs omväxlande till förmiddag eller eftermiddag. 

Aktiviteter 

Varje dag anordnas en rad olika aktiviteter, under ledning av lärare och/eller fritidspersonal. Det arrangeras även en heldagsutflykt varje lördag. 

Exempel på aktiviteter: 
Stadsrundtur i gamla stadsdelen
Besök på museer och City of Arts and Sciences
Cykelturer
Bowling
Strandlekar och sporter
Discokvällar och paellakvällar
Bio
Quiz

Boende 

Du väljer mellan boende i värdfamilj eller på studenthotell. De yngsta deltagarna 13 – 15 år, rekommenderas att bo på studenthotell och placeras då på Resiolé Mercado i den gamla stadsdelen, med endast 6 minuters promenad till skolan. De bor i två-, tre-, eller fyrbäddsrum och delar badrum. De lite äldre deltagarna 16 – 19 år som väljer boende på studenthotell, bor i delat tvåbäddsrum med privat badrum i ett helt nytt studenthotell som ligger på ca 12 minuters promenad från skolan.  Personal finns tillgänglig på studenthotellen dygnet runt och alla måltider intas i matsalarna. Veckostädning, sänglinnen och handduk ingår.  Tillgång till tvättmaskin finns.

Värdfamiljerna är noga utvalda av skolan och bor i genomsnitt på 25 minuters avstånd från skolan (till fots eller med kollektivtrafiken). Boendet inkluderar helpension och man delar dubbelrum med en student från ett annat land. Sänglinnen och handduk ingår. Måltiderna intas hos värdfamiljen, med undantag av lunchen som man kan välja att ha med sig till skolan eller äta hemma hos familjen. Veckostädning, sänglinnen och handduk ingår, samt tvätt en gång i veckan.

Kursavgift

Se prisuppgift under respektive kurs nedan. Kontakta oss för prisuppgift för ett annat antal veckor.

Kursstart 2024

17/6, 24/6, 1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8 (kursstart den 12/8 endast en vecka). 

Reseinformation 

Flyg: Valencia. Resan sker på egen hand. Observera! En del flygbolag kräver att ungdomar under 15 år som reser ensamma måste ha en ledsagare som följer med till och från gaten. Hör med ditt flygbolag vilka regler som gäller. 

Transfer: Transport Valencias flygplats/tågstation - boendet ingår inte i kursavgiften, men kan bokas via oss, pris 580 kr enkel resa.

Skolan 

Españolé International House Valencia ligger centralt i stadsdelen ’El Carmen’ i Valencias gamla stadskärna och inryms i det historiska palatset ”Palacio de los Fernández de Córdova”, alldeles nära katedralen. Den består av 28 modernt utrustade, ljusa och luftiga klassrum med luftkonditionering. Här finns också ett kafé, en stor terrass och två andra uteplatser. I området finns ett stort utbud av restauranger, barer och olika affärer. Atmosfären är mycket familjär och man erbjuder spanskkurser av hög kvalitet. 

Undervisning 

Alla lärare är universitetsutbildade och har stor vana att undervisa i spanska som främmande språk. De genomgår regelbundet kurser för att hålla sig uppdaterade med nya undervisningsmetoder och kursmaterial. De ser till att varje student får ut maximalt av sin kurs och deltagarna får förutom språket lära sig mer om spansk kultur och livsstil. Fokus ligger på kommunikation, tal och hörförståelse, men man arbetar också med de andra delarna av språket, läsförståelse och skrift. Grammatiken vävs naturligt in och tränas i en kommunikativ kontext. Målsättningen är att deltagarna genast ska kunna omsätta i praktiken vad man har lärt sig under lektionerna. Eftersom grupperna är små kan lektionerna anpassas efter deltagarnas behov. 

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Kurstarter och priser

 • Sommarkurs för ungdomar, boende i värdfamilj

  Boka
  Plats Valencia Startdatum 05/08 2024 Längd 1 vecka 10 600:-
 • Sommarkurs för ungdomar, boende på studenthotell

  Boka
  Plats Valencia Startdatum 05/08 2024 Längd 1 vecka 11 800:-
 • Sommarkurs för ungdomar, boende i värdfamilj

  Boka
  Plats Valencia Startdatum 05/08 2024 Längd 2 veckor 20 200:-
 • Sommarkurs för ungdomar, boende på studenthotell

  Boka
  Plats Valencia Startdatum 05/08 2024 Längd 2 veckor 22 600:-
 • Sommarkurs för ungdomar, boende i värdfamilj

  Boka
  Plats Valencia Startdatum 12/08 2024 Längd 1 vecka 10 600:-
 • Sommarkurs för ungdomar, boende på studenthotell

  Boka
  Plats Valencia Startdatum 12/08 2024 Längd 1 vecka 11 800:-