Spanska B2 del 5

Plats Uppsala

På den här kursen uppnår du kunskaper i spanska motsvarande nivå B2. Det är en fortsättningskurs i spanska där du lär dig att förstå komplexa texter och samtala i både yrkes- och problemsituationer.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst spanska B2 del 4 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i spanska.

Mål

Efter kursen har du kunskaper i spanska på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B2 förstår du huvuddragen i komplexa texter på spanska och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:
  • fackuttryck
  • läsa komplexa texter
  • samtala fritt och ledigt
  • förklara dina ståndpunkter
  • argumentera i problemsituationer

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa romaner i originalutgåva och lyssna på bland annat dagsaktuella nyhetssändningar. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena. Notera att kursen gör uppehåll vecka 8 och vecka 15, då det är skollov.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller har bott en längre tid i ett spansktalande land. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Kurslitteratur bestäms tillsammans med läraren vid första kurstillfället.

Roberto Alonso De la Torre

Roberto Alonso De la Torre undervisar i spanska som andraspråk sedan 1988. Han har studerat skönlitteratur och språkvetenskap vid Universidad de Guadalajara i Mexiko samt spanska vid Uppsala universitet. Han har bott i Sverige sedan 1994 och jobbat på Folkuniversitetet sedan 1995.

Roberto har spanska som sitt modersmål och har erfarenhet av att undervisa olika slags grupper så som utländska universitetsstudenter samt vuxna i Mexiko (Centro de Estudios para Extranjeros), vuxna på kvällskurser (Folkuniversitetet), gymnasielever (Internationella gymnasiet) och seniorer (Senioruniversitet).

På fritiden gillar han att titta på film, lyssna på musik och läsa om samhällsfrågor och politik.

Roberto Alonso, kursledare i spanska

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
27 jan 2020 - 04 maj 2020
Må 17:00 - 18:30
Tillfällen
12
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1046754
Pris
2250 kr