Spanska nybörjare - inför resan

Plats Stockholm

Vik 6 tisdagar för studier i spanska ! Vill du kunna åka till ett spansktalande land och beställa själv, stolt och glad, din espresso på ett café? Det här är en kommunikation-baserad nybörjarkurs för dig som planerar en ännu trevligare och mer lärorik...

Boka kursen nu

Målgrupp

En kurs för dig som inte har läst spanska tidigare.

Syfte

Du lär dig att klara enkla vardagssituationer . Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på portugisiska.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i spanska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. Det innebär att du kan presentera dig själv och fråga andra om namn, var de bor m.m. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik som ingår i att få en välfungerande kommunikation
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Ffokus ligger på muntlig kommunikation. Varje kurstillfälle är praktiska situationer som kan uppstå när man är där. Vi arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Realia, musik, bilder och video kommer att ge variation och passande input. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och förslag på kursens innehåll och upplägg tas gärna emot. Några timmars hemarbete mellan kurstillfällena kommer att gynna inlärningen och utvecklingen.

Kursmaterial

Du får ett häfte med ett urval av texter m.m. Du kan dessutom använda modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Den kurslitteraturen ingår inte i priset för kursen. Mer information ges på kallelsen.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
05 maj 2020 - 09 jun 2020
Ti 18:00 - 19:30
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1049945
Pris
1300 kr