Spanska nybörjare - A1 del 1

Plats Växjö

Det här är en nybörjarkurs i spanska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på spanska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst spanska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Beatriz Carlsson Pecharromán

"Språk kan öppna upp helt nya världar för oss, och jag ser fram emot att vi tillsammans kan ge oss ut på denna upptäcktsfärd!"

Beatriz Carlsson Pecharromán har alltid haft ena foten i Sverige och den andra i den lilla spanska byn Calabazas (Segovia) som hennes mammas sida av släkten kommer ifrån. Hon har studerat programmet Språk, kultur och kommunikation med inriktning litteraturvetenskap på Linnéuniversitetet och jobbat som översättare från svenska till spanska.

På Folkuniversitetet undervisar Beatriz i spanska. På hennes kurser kommer ni att få lära er kommunicera utifrån era egna intressen och få djupare förståelse för ett av världens största språk.

Beatriz Carlsson Pecharromán

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
15 feb 2022 - 05 apr 2022
Ti 17:30 - 19:00
Tillfällen
8
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1116290
Pris
1395 kr