Spanska nybörjare - A1 del 1

Plats Vadstena

Det här är en nybörjarkurs i spanska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på spanska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst spanska tidigare.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i spanska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:
  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på spanska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och ha goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller har bott en längre tid i ett spansktalande land. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

På kursen används boken Caminando 1 (2014) Kurslitteraturen ingår inte i kurspriset. Boken går att beställa på Bokus och Adlibris där deltagare på Folkuniversitetet får 5 % rabatt. Koden för rabatten skickas ut med kallelsen till kursen.

Kursledare

Ana Cid Johansson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
18 feb 2021 - 22 apr 2021
To 19:00 - 20:30
Tillfällen
10
Plats
Storgatan 31, 59230 Vadstena
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1085927
Pris
1375 kr