Släktforskning

Plats Vadstena

Hitta dina förfäder och deras levnadsöden. Genealogi är läran om människors släktförhållanden och släktforskningens systematiska metoder. Med Arkiv Digital lär vi oss utforska släktens historia. En hobby för livet - i Vadstena!

Boka kursen nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen är för både nybörjare och dig som släktforskat tidigare. Handledningen är individuell varvas med gemensamma genomgångar.

Innehåll

Du lär dig finna information om din släkt i arkiv och på nätet så att du kan fortsätta ditt sökande efter kursen.

Upplägg

Du som är nybörjare behöver ha med följande uppgifter till kursens första tillfälle: Din mammas eller pappas personuppgifter, personnummer eller födelsedatum och födelseförsamling. Kursen bedrivs i första hand genom individuell handledning.

För nybörjare startas kursen upp med gemensam genomgång för att snabbt komma igång att arbeta i de digitala arkiven.

Du som tidigare har släktforskat får lära dig att hitta information i andra källor än kyrkböckerna såsom i bouppteckningar, domböcker och emigrantforskning.

Övrigt

Skriv gärna i din anmälan om du är nybörjare eller fortsättare, så att ledaren kan förbereda kursen så bra som möjligt. Är kursen full? Anmäl dig ändå, får vi tillräckligt med deltagare kan vi kanske starta ytterligare en kurs.

Ledare

Göran Åhäll har släktforskat sedan 1975 då det inte fanns några digitala arkivsystem att tillgå. Sedan år 2010 har Göran släktforskat dagligen på Landsarkivet och har därför införskaffat sig en gedigen kunskap.

Kursledare

Göran Åhäll

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
14 feb 2022 - 28 mar 2022
Må 10:00 - 12:15
Tillfällen
7
Plats
Hamngatan 4, Vadstena Slott, 59223 Vadstena
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
1113274
Pris
1400 kr