Spanska nybörjare - A1 del 1

Plats Trollhättan

Det här är en nybörjarkurs i spanska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på spanska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst spanska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Eber Calderon

Mitt namn är Eber Calderon och jag ser mig själv som en världsmedborgare. Jag är halvitalienare och halvvenezolan, född i Venezuela, delvis uppväxt i USA och har spenderat de flesta av mina vuxna år på Teneriffa. 2018 flyttade jag till Sverige för att studera musikproduktion och musik är även mitt främsta intresse tillsammans träning, språk och resor.

Språk för mig har varit ett viktigt verktyg som har hjälpt mig framåt i livet och underlättat allt från resor, utbildning, arbete och andra sociala sammanhang. Min erfarenhet är att det är lättare och roligare att lära sig ett nytt språk om man fokuserar på prata och förstå innan man ger in sig på grammatiken, precis som vi gjorde när vi lärde oss att prata som små.

Denna strategi använder jag varje dag i mitt arbete som spansklärare för mellan- och högstadieelever och resultaten överraskar alltid.

Målet med mina kurser är att ge deltagarna användbar språkkunskap i spanska och även en kulturell helhetsbild av spansktalande länder, men framförallt att visa hur lätt och kul det kan vara att lära sig ett nytt språk.

Till sist vill jag uppmuntra och säga att det går att bli bra på vadsomhelst. Det enda man behöver är viljan och tålamod samt 15 minuter övning varje dag.

Eber Calderon är lärare i spanska på Folkuniversitetet i Trollhättan

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Tid
27 sep 2022
Ti 17:30 - 19:00
Tillfällen
10
Plats
Garvaregatan 13, 46130 Trollhättan
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1113888
Pris
1775 kr