Spanska nybörjare - A1 del 1

Plats Stockholm

Det här är en nybörjarkurs i spanska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer.Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på tyska.Uppehåll vecka 51, 52 och vecka 1

Boka reservplats

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst spanska tidigare.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i spanska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

 • vanliga ord och enkla fraser
 • berätta om dig själv
 • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
 • grundläggande grammatik
 • tala och skriva på spanska om enkla ämnen
 • kultur och samhällsliv där språket talas
 • Kursupplägg

  Fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

  Lärare

  Din lärare har spanska som modersmål. Läraren har en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

  Kurslitteratur

  Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Kursledare

Antonella Werchett

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
25 nov 2021 - 03 feb 2022
To 18:00 - 20:15
Tillfällen
8
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1105443
Pris
2675 kr