Spanska nybörjare - A1 del 1

Plats Nyköping

Det här är en nybörjarkurs i spanska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på spanska.

Boka reservplats

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst spanska tidigare.

Mål

Efter kursen har du första delen av kunskaperna i spanska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått hela nivå A1 (består av fyra delar) kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll


På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • att berätta om dig själv
  • att ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • att tala och skriva på spanska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen

Kursledare

Melina Ardiles kommer från Argentina och har spanska som sitt modersmål. Melina arbetar som moderna språklärare och studiehandledare i spanska på olika kommunala skolor. Hon brinner för att för att lära ut och trivs i sin roll som lärare.

Övrigt

Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Melina Ayelen Ardiles

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
28 sep 2021 - 30 nov 2021
Ti 17:45 - 19:15
Tillfällen
8
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1067288
Pris
1750 kr