Spanska språkpaket A1 del 1 och del 2

Plats Kristianstad

Det här är en nybörjarkurs i spanska där du läser både del 1 och 2 på nivå A1. Kurslitteraturen ingår när du bokar språkpaketet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst ryska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna hälsa på spanska samt förstå och bygga väldigt enkla meningar.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vardagsfraser
  • presentera dig själv och andra
  • ställa väldigt enkla frågor och förstå väldigt enkla svar
  • introduktion till målspråkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Kursen inleds med A1 del 1 mellan v. 7-14 därefter är det ett uppehåll på två veckor. A1 del 2 pågår under v.17-24.

Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder spanska i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår i priset för kursen. Du kommer att få boken på plats vid första kurstillfället.

Du kan även boka delarna som separata kurser.

Kursledare

Maria Bouvier

"Att jobba på Folkuniversitetet är mycket stimulerande. Att arbeta med ett flexibelt lärande och kulturella inslag som t.ex. Muestra de Cine Español eller Paseos en español är ett rent nöje.Glöm inte att livet är en oändlig fest!"

Som pedagog, genom att bedriva undervisning i spanska i Folkuniversitetets regi, har jag som mål att sprida det spanska språket och kulturen samt entusiasmera och stimulera folk till en ny värld som öppnar sig om man behärskar ytterligare ett språk. Jag är nyfiken och jag har en positiv anda och maxar mitt arbete så mycket jag kan, genom att kontinuerligt vidareutbilda mig och sjösätta nya projekt.

Jag undervisar spanska på olika nivåer, dagtid i skolan, kvällstid på Folkuniversitetet där jag har jobbat i nästan 20 år. Jag tycker att det finaste är alla deltagare med olika bakgrund och ålder (11-91) som jag har träffat under dessa år. Jag utgår från mina deltagares intressen och önskemål inför en kurs och därefter försöker jag tillfredsställa dessa. Om jag lyckas är det mycket deras förtjänst. Jag trivs genom att vara en i gruppen. Att kunna handleda och utbyta information, idéer, är fantastiskt.

Det är intressant att arbeta med ny teknik och med hjälp av It-pedagogik göra våra kurser mer attraktiva. Genom att använda ljudfiler, I-PAD, mobilen, mm. kan vi flytta lärandet utanför våra salar och deltagarna kan följa oss var de än befinner sig.

Kultur och språk går hand i hand och ingenting är bättre än att lära sig språk i målspråklandet. Vid avslutning av en kurs under våren 2016 bestämde vi oss för att åka tillsammans till Alicante och språka loss under en långhelg. Vi hyrde en minibuss och gjorde en del utflykter samt umgicks och skrattade mycket. Eftersom om du ler, ler livet tillbaka till dig.

Maria Bouvier

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
15 feb 2022 - 14 jun 2022
Ti 17:30 - 19:00
Tillfällen
16
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1119956
Pris
2795 kr