Spanska nybörjare - A1 del 1

Plats Göteborg

Det här är en nybörjarkurs i spanska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på spanska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst spanska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Dalia Lozano Moncada

-Att lära sig ska alltid vara roligt även för vuxna! Jag som lärare vill ha roligt och om jag har roligt kommer mina elever ha det också.

Jag heter Dalia och jag kommer från Monterrey, i nordöstra Mexiko. Jag är 33 år gammal och flyttade till Göteborg efter jag träffat min make, som är svensk.

Att lära sig måste vara roligt, därför använder jag Gamification och Learn-by-Doing i mina lektioner. Jag förbereder mig med många olika spel och interaktiva övningar relaterade till temat. Jag uppmuntrar också eleverna att öva konversation med dessa övningar. Jag är öppen för förslag från elever för att anpassa mig till deras inlärningsstilar.

Jag har en kandidatexamen i Kommunikation och Journalism och Master i Pedagogik. Jag har 10 års erfarenhet av undervisning i spanska som andra språk och spanska för spansktalande vid olika universitet i Mexico, men också på olika grundskolor i Sverige. Jag arbetar även som journalist för ett onlinemedie i Mexiko. Jag älskar verkligen mitt språk!

Efter kursen ska du kunna kommunicera på spanska i olika situationer. Du kommer ha ett stort ordförråd och jag lär ut grammatikreglerna på ett roligt sätt så att de kommer vara lätta att komma ihåg. Jag lär också ut latinamerikansk kultur och om du är intresserad kan jag visa och dela några mexikanska recept eller varför inte: äta riktiga tacos!

Jag gillar följande citat av Nelson Mandela:

“If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his own language, that goes to his heart.”

Dalia Lozano Moncada är lärare i spanska på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
06 sep 2022 - 22 nov 2022
Ti 17:30 - 19:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1118115
Pris
2350 kr