Spanska nybörjare - A1 del 1

Plats Eskilstuna

Det här är en nybörjarkurs i spanska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på spanska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte läst spanska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Francia-Elena Gonzàlez

Francia-Elena González undervisar vår nybörjarkurs i Spanska, i Eskilstuna. Här berättar hon lite mer om vem hon är och vad hon gör.

– Jag är ekonomiassistent i grunden, snart examinerad beteendevetare, vid sidan om min C-uppsats i psykologi pluggar jag även administration, företagsekonomi, personaladministration och ledarskap på distans. Jag har haft olika tjänster där jag bland annat jobbat med administration, bokföring/revision och försäljning, men även med att rekrytera, utbilda, bygga och leda arbetsgrupper.

Parallellt med mina studier har jag jobbat som guide, översättare i spanska och spanska kursledare sedan 2014 på olika studieförbund – och med start hösten 2019 har jag den stora glädjen att undervisa genom Folkuniversitetet i Eskilstuna.

Vid sidan av arbetet på Folkuniversitet är jag engagerad som förtroendevald på ett känt fackförbund och jobbar även inom socialpsykiatrin.

Francia-Elena Gonzàlez

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
06 okt 2021 - 10 nov 2021
On 18:00 - 19:30
Tillfällen
6
Plats
Tullgatan 8, 63220
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1104744
Pris
975 kr