Spanska nybörjare A1 del 1, intensivt 1 vecka

Plats Stockholm

Satsa en vecka för att lära dig spanska! Vi erbjuder en intensivkurs för dig som vill lära dig grunderna i spanska, på kort tid. Studietakten är hög så du behöver ägna en del tid utöver lektionerna till studier. I gengäld hinner du lära dig mycket och har...

Boka kursen nu

Målgrupp

För dig som snabbt vill lära dig spanska inför t ex en semesterresa. Du får samtidigt en koppling till spansktalande länder, dess kultur, människor och språk. Inga förkunskaper i spanska behövs.

Förkunskaper

Det här är en nybörjarkurs. Om du kan lite spanska är en fortsättningskurs att föredra. Gör gärna vårt inplaceringstest så ser du din aktuella nivå.

• presentera sig
  • berätta om sig själv
  • uttal
  • alfabetet
  • räkneord 1-100
  • hälsningsfraser
  • spanska som världsspråk
  • klockan
  • tillhörande grammatik

Kursupplägg

Undervisningen pågår en vecka, måndag till fredag. Kursen är intensiv och studietakten är hög. Det krävs att man lägger ner tid på hemarbete. Fokus ligger på att prata men du får även lyssna till och läsa dialoger och texter. Grundläggande grammatik gås också igenom. Kursen är deltagarcentrerad, vilket innebär att undervisningen anpassas efter deltagarna, deras behov, intressen och allmänna bakgrund för att utbildningen ska upplevas som meningsfull.

Material

Vi använder oss av en bok som har svensk ordlista samt förklaring av grammatiken på svenska. Litteratur ingår inte i kursavgiften. Information om kurslitteratur finns i kallelsen eller ges vid första kurstillfället.

Lärare

Samtliga våra spansklärare har spanska som modersmål. Vi lägger också stor vikt vid akademisk utbildning, pedagogisk erfarenhet och kunskap. Lärarna har undervisningsvana och insikt i svensktalandes förutsättningar/svårighet vid inlärning av spanskan. Folkuniversitetet bedriver dessutom kontinuerlig fortbildning för våra lärare.

Claudia Munoz

Kontakta Kundtjänst i Stockholm