Spanska C1

Plats Norrköping

Det här är en kurs i avancerad spanska. Du lär dig att tala obehindrat och att tolka underförstått innehåll i långa texter. Efter kursen kan du använda språket flexibelt och effektivt i både sociala och yrkesmässiga sammanhang.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst spanska B2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan förstå huvuddragen i komplexa texter och samtala nästan obehindrat om olika ämnen.

Mål

Målet för nivå C1* är att du ska kunna läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå långa och komplicerade texter
  • uttrycka dig flytande och spontant
  • ge tydliga beskrivningar av komplicerade ämnesområden
  • anpassa tal och text efter mottagare
  • att med rätt stilnivå skriva klart och välstrukturerat om komplexa ämnen

Kursupplägg

Undervisningen sker på spanska och och vi både talar och skriver på spanska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Vilken nivå ska jag välja?

Lía Ortega Danielsson

Spanskaläraren Lía Ortega Danielsson är född i Peru där hon tog examen som gymnasielärare. I hennes hemland undervisade hon under några år innan hon flyttade till Sverige. I Sverige har hon undervisat i spanska på gymnasieskolor, på uppdrag (på diverse företag i Östergötland) och på Folkuniversitetet sedan 1992 och även på andra kursverksamheter.

Lía arbetar inte på gymnasieskolor längre utan ägnar sig åt endast vuxenutbildning. Hon älskar sitt arbete som lärare samt tycker att det är en utmaning att lära ut språket. Men att se goda resultat är bland det bästa som finns!

Bild saknas

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
02 sep 2020 - 18 nov 2020
On 19:00 - 20:30
Tillfällen
12
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1074199
Pris
1650 kr