Spanska B1 del 3

Plats Kristianstad

Det här är den tredje kursen i spanska på nivå B1.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst spanska B1 del 2 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete.

Mål

Målet för nivå B1* är att du oförberedd ska kunna delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå tydligt standardspråk
  • kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om både dåtid och framtid
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du utvecklar också förmågan att läsa och skriva. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Vilken nivå ska jag välja?

Kursledare

Maria Bouvier

"Att jobba på Folkuniversitetet är mycket stimulerande. Att arbeta med ett flexibelt lärande och kulturella inslag som t.ex. Muestra de Cine Español eller Paseos en español är ett rent nöje.Glöm inte att livet är en oändlig fest!"

Som pedagog, genom att bedriva undervisning i spanska i Folkuniversitetets regi, har jag som mål att sprida det spanska språket och kulturen samt entusiasmera och stimulera folk till en ny värld som öppnar sig om man behärskar ytterligare ett språk. Jag är nyfiken och jag har en positiv anda och maxar mitt arbete så mycket jag kan, genom att kontinuerligt vidareutbilda mig och sjösätta nya projekt.

Jag undervisar spanska på olika nivåer, dagtid i skolan, kvällstid på Folkuniversitetet där jag har jobbat i nästan 20 år. Jag tycker att det finaste är alla deltagare med olika bakgrund och ålder (11-91) som jag har träffat under dessa år. Jag utgår från mina deltagares intressen och önskemål inför en kurs och därefter försöker jag tillfredsställa dessa. Om jag lyckas är det mycket deras förtjänst. Jag trivs genom att vara en i gruppen. Att kunna handleda och utbyta information, idéer, är fantastiskt.

Det är intressant att arbeta med ny teknik och med hjälp av It-pedagogik göra våra kurser mer attraktiva. Genom att använda ljudfiler, I-PAD, mobilen, mm. kan vi flytta lärandet utanför våra salar och deltagarna kan följa oss var de än befinner sig.

Kultur och språk går hand i hand och ingenting är bättre än att lära sig språk i målspråklandet. Vid avslutning av en kurs under våren 2016 bestämde vi oss för att åka tillsammans till Alicante och språka loss under en långhelg. Vi hyrde en minibuss och gjorde en del utflykter samt umgicks och skrattade mycket. Eftersom om du ler, ler livet tillbaka till dig.

Maria Bouvier

Har du frågor?

Kontakta Gunilla Olsson

gunilla.olsson@folkuniversitetet.se

Tid
28 sep 2021 - 23 nov 2021
Ti 17:30 - 19:00
Tillfällen
7
Studietimmar
14
Kurs-ID
1100797
Pris
1395 kr