Spanska B1 del 2

Plats Göteborg

Det här är den andra kursen i spanska på nivå B1.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst spanska B1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete.

Mål

Målet för nivå B1* är att du oförberedd ska kunna delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå tydligt standardspråk
  • kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om både dåtid och framtid
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du utvecklar också förmågan att läsa och skriva. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Vilken nivå ska jag välja?

Kursledare

Maria Cao

– Jag heter Maria och är spanjorska från Galicien i nordvästra Spanien.

Jag undervisar i spanska på Folkuniversitetet. Det glädjer mig mycket att det finns så många människor med intresse och motivation för att lära sig spanska. Det spanska språket öppnar många möjligheter att lära känna världen med tanke på att det talas i så många länder och av så många människor. För mig är kommunikationen vårt viktigaste vapen och det som ger mest glädje och tillfredsställelse.

Jag flyttade till Sverige 2012. Jag gillar att lära känna detta nya land med dess olika regioner, platser och sedvänjor. För en spanjorska från Atlantkusten i norr är det inte så svårt att anpassa sig till klimatet – det är fuktigt och småkyligt i Galicien också.

På fritiden gillar jag att sällskapa med en god bok och jag älskar att laga mat och upptäcka nya recept och så ofta jag bara kan reser jag till Spanien.

Maria Cao

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
29 sep 2021 - 15 dec 2021
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1104685
Pris
2425 kr