Spanska fortsättning - B1

Plats Umeå

¡Aprendamos español juntos! Un curso tanto presencial como en línea.

Boka kursen nu

Spanska B1

Det här är en kurs i spanska på nivå B1. Det är en kurs för dig som redan har grundläggande kunskaper i spanska. På kursen lär du dig att bli säkrare i vardagliga situationer och föra mer komplexa samtal. Du lär dig att förklara dina åsikter och berätta om dina drömmar och förhoppningar.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst spanska A2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i spanska. Du kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i spanska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på spanska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå tydligt standardspråk
  • kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa till ett spansktalande område
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om drömmar, förhoppningar och mål
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Vi fortsätter med ¡kapitel 6 av boken Aula Internacional 3.

Kurstillfälle

24 januari, 7 februari, 21 februari, 7 mars, 21 mars och 4 april.

OBS! För fysiska deltagare:

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Vi har:

  • Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
  • Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
  • Goda möjligheter till handtvätt med tvål och pappershanddukar.
  • Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras, går kursen över till onlineundervisning.

OBS! För deltagarna via distans:

För att delta i kursen behöver du en dator, surfplatta eller telefon som fungerar för videosamtal, det vill säga en utrustning som både har mikrofon och webkamera. För bästa upplevelse rekommenderas inte telefon. Vi använder plattformen Zoom som enkelt och gratis kan laddas ner till din enhet. I en deltagarkallelse vid anmälan kommer du få en länk till ditt första möte.

Kursledare

Javier Bejar Leceta

Har du frågor?

Kontakta Javier Bejar Leceta

javier.bejar@folkuniversitetet.se

Tid
24 jan 2022 - 04 apr 2022
Må 18:00 - 19:30
Tillfällen
6
Plats
Döbelnsgatan , 90330 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1121140
Pris
1260 kr