Spanska B1 del 1

Plats Göteborg

Det här är den första kursen i spanska på nivå B1. Det är en kurs för dig som redan har grundläggande kunskaper i spanska. På kursen lär du dig att bli säkrare i vardagliga situationer och föra mer komplexa samtal.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst spanska A2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv och din omgivning.

Mål

Målet för nivå B1* är att du oförberedd ska kunna delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå tydligt standardspråk
  • kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om både dåtid och framtid
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du utvecklar också förmågan att läsa och skriva. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Vilken nivå ska jag välja?

Kursledare

Silvia Capella

– Att både lära ut språk och lära mig nya språk är nyckeln till min identitet. Jag har bott och arbetat som lärare i språk i Sverige under många år.

Jag kommer från Barcelona, min pappa är katalansk och min mamma är från Peru. Jag växte upp i en mångkulturell familj och i en mångkulturell stad.

Att lära sig ett nytt språk öppnar upp oss till en annan kultur, ett annat land. Det är som att se världen med nya ögon. Att lära sig ett språk är en spännande upplevelse!

Jag tycker att det är viktig att lära sig språk inom en tydlig struktur, genom de kommunikativa situationer vi befinner oss i genom livet. Att tala, lyssna, läsa och skriva individuellt och i grupp ingår i mitt arbetssätt. Jag tar hänsyn till deltagarnas individuella inlärning och individuella behov, men behåller också fokus på kursens mål.

Silvia Capella

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
06 sep 2022 - 22 nov 2022
Ti 19:15 - 20:45
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1141053
Pris
2525 kr